Uudet peliympäristöt kehittävät

24.02.2022, Kiekko-Espoo

Kuva: Timo Kupiainen

 

Kiekko-Espoon nuorimpien pelaajien näkökulma joukkueen vaihtamiseen. Neljä rookieta asteli Kiekko-Espoon kokeneeseen SM-sarjajoukkueeseen tälle kaudelle. Yksi meistä palasi takaisin Etelä-Suomeen, kaksi kaipasi uusia haasteita ja neljäs sai mahdollisuuden nousta kesken kauden korkeammalle sarjatasolle. Kolmen meistä kasvattiseura on EKS, joten kaikille meistä Kiekko-Espoo ei ollut täysin uusi seura. Kun olimme lapsia, katsoimme Kiekko-Espoon staroja ylöspäin ja vain haaveilimme SM-tasolla pelaamisesta. Vuodet kuitenkin vierivät ja nyt joukkue vaihdosten ansiosta, pelaamme esikuviemme kanssa samassa joukkueessa.

Vaihtaminen ei kuitenkaan ole helppo päätös. Vaihtoa miettiessä pelaajilla pyörii mielessä mm. pelikavereiden ja valmentajien mielipiteet. On kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään, mitkä ovat omat tavoitteemme ja missä niitä pääsisi toteuttamaan parhaiten. On siis suotavaa olla hieman itsekäs ja miettiä asiaa henkilökohtaisten tavoitteiden kautta. Loppujen lopuksi pelaamme ringetteä kehittyäksemme ja joukkueen lisäksi myös itsemme takia. Tärkeintä kuitenkin on peli-ilon säilyminen. On kuitenkin yksilöllistä, miten vaihtaminen joukkueiden välillä onnistuu. Uuteen joukkueeseen mukaan pääseminen, tarkkailun alla oleminen, pelko epäonnistumisesta ja luottamuksen ansaitsemisen joukkuekavereilta ei ole suinkaan itsestäänselvyys. 

Näistä huolimatta vaihtaminen kannattaa, koska se tuo mukanaan paljon hyvää. Uusi peliympäristö, uudet valmentajat, -kenttäkaverit ja -pelitaktiikat haastavat pelaajia tottumaan uuteen ja erilaiseen ympäristöön. Näiden ansiosta pelaaja kehittyy sekä pelillisesti että ihmisenä eteenpäin. Rookiella on mahdollisuus tuoda oma persoonansa ja uusia tuulia joukkueeseen. Uutuuden viehätys ja peliajasta kilpailu motivoivat myös uudella tavalla. 

On kiva huomata, että nykyään joukkueen vaihtamisessa on matalampi kynnys kuin aikaisemmin. Ainakin meidän neljän kohdalla se on vienyt meitä pelaajina eteenpäin. Kynnys voisi olla yhä matalampi ja vaihtamiselle ei aina tarvitsisi etsiä painavaa syytä. Toki joukkueen vaihtamista kannattaa harkita tarkasti. Olisi tärkeää, että joukkueesta lähteminen ei polttaisi siltaa takanaan ja mahdollisuus palata säilyisi.

Kirjoittajat: Kia Erkkilä, Jenna Hakkarainen, Minka Levander ja Mona Malk

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne