#9 Jussi Voutilainen

Voittavan valmennuksen rakentaja

Jussi Vuotilainen kuuluu ringeten lajisääntöjen, valmennuksen ja koulutuksen merkittävimpiin uranuurtajiin. Nämä kehittyivät harppauksittain hänen toimiessaan Suomen Ringetteliiton koulutus- ja valmennuspäällikkönä. Monet merkittävät lajisääntöjen muutokset (kolme pelaajaa alueella, 30 sekunnin kello), jotka toteutettiin yhdessä Ringette Canadan kanssa, ovat Jussi Vuotilaisen määrätietoisen kehitystyön tulosta.

Valmentajana Jussi Vuotilainen on saavuttanut tärkeimmät merkkipaalut. Hänen ohjauksessaan Lahti Ringette saavutti toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa ja naisten ringettemaajoukkue ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Jälkimmäinen ansaitsee erityishuomion, koska hänen valmennuksessaan Suomen kehittyminen hennosta altavastaajasta voittajaksi tapahtui vain muutamassa vuodessa.

Ringette on ollut tärkeä osa Jussi Voutilaisen elämässä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on toiminut liittotason lisäksi useammassa ringetteseurassa sekä valmennus- että luottamustehtävissä. Hän on ollut kysytty ringettetoimija monipuolisen kokemuksensa, laajan ystäväpiirinsä ja rakentavan lähestymistapansa takia. Jussi Vuotilainen on erinomainen esikuva niin valmentajille kuin luottamus- ja toimihenkilöillekin.

SM-sarja, päävalmentaja 1988-1993 (Lahti Ringette)
Suomen Ringetteliiton koulutus- ja valmennuspäällikkö 1990-1998
Suomen naisten ringettemaajoukkueen päävalmentaja 1991-1994
SM-sarja, päävalmentaja 1994-1997 (Espoon Kiekkoseura ja Helsinki Ringette)
Ringeten naisten Suomen mestaruus 1993 (Lahti Ringette, valmentaja)
Ringeten naisten maailmanmestaruus 1994 (valmentaja)
Helsinki Ringeten puheenjohtaja 2002-2005
Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton liittohallituksen jäsen 2014-2018
SM-sarja, apuvalmentaja 2017-2021 (Lahti Ringette)
Suomen Ringetteliiton kultainen ansiomerkki 1999