#8 Mia "Melkki" Melkinen

Puolustuksen lukko

Mia Melkinen on hieno esimerkki syvästä sitoutumisesta ringetteen, omiin joukkueisiin, seuratoimintaan ja toimintojen kannattamiseen yli haastavimpienkin aikojen. Hän aloitti peliuransa SM-sarjatasolla jo vuonna 1984, yhtä aikaa Suomen Ringetteliiton syntymisen ja virallisen SM-turnauksen muodostamisen kanssa.

Mia Melkinen pelasi seuransa Lahti Ringeten edustusjoukkueessa aina vuoteen 1997 saakka, kolmentoista vuoden ajan. Tuona aikana seura saavutti toistaiseksi ainoan ringeten naisten Suomen mestaruutensa; SM-mitaleita Mia Melkisellä on kaikkiaan kuusi. Hän kuului myös Suomen naisten kaikkien aikojen ensimmäiseen maailmanmestaruuden saavuttaneeseen joukkueeseen.

Mia Melkinen oli takuuvarma luottopakki, joka ketteränä ja pippurisena pystyi lähes aina nostamaan renkaan hyökkäysalueelle. Hän omasi hyvän pelikäsityksen, josta myös valmentajat olivat kiinnostuneita. Tätä osaamista Mia Melkinen pääsi myöhemmin jakamaan ensin juniorivalmentajana ja sittemmin Lahti Ringeten edustusjoukkueen pitkäaikaisena valmentajana.

Mia Melkisen luontaisiin vahvuuksiin kuuluu pärjääminen kaikkien kanssa ja vaikeampiinkin tilanteisiin meneminen huumorin tuella. Yhdistettynä haluun kantaa vastuuta, hänen panoksensa on ollut ratkaiseva myös aluetoiminnan saattamisessa yli haasteellisen koronakauden.

Ringeten naisten SM-sarja 1987-1997 (Lahti Ringette)
Ringeten naisten Suomen mestaruus 1993 (Lahti Ringette)
Ringeten naisten maailmanmestari 1994
Valmentaja (Lahti Ringette)
Vuoden juniorivalmentaja 2019
Ringetteliiton Etelä-Suomen aluetyöryhmän puheenjohtaja
Suomen Ringetteliiton hopeinen ansiomerkki 2022