#5 Satu Himberg

Ringeten ensimmäinen supertähti

Kaikista urheilulajeista löytyy ensimmäinen supertähti; urheilija, jonka esimerkkiä halutaan seurata ja joka saavuttaa selvästi enemmän kuin edeltäjänsä. Ringetessä tämä rooli lankesi Satu Himbergille. Hän oli ensimmäinen naisten ringettemaajoukkueen kapteeni ja piti tämän tehtävän niin kauan kuin edusti Suomea. Hänen johdollaan noustiin muutamassa vuodessa ringeten kaikkien aikojen ensimmäisten maailmanmestaruuskisojen hännänhuipusta Kanadan kaatajaksi. Kautta aikojen ensimmäinen Suomen mestari eteni maailmanmestariksi, pistepörssin tähdeksi ja kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Satu Himberg oli 1990-luvulla maailman paras ringettepelaaja.

Satu Himberg aloitti ringeten pelaamisen 11-vuotiaana, vanhemman sisarensa Sarin esimerkkiä noudattaen. Kuusi vuotta myöhemmin hän pelasi naisten SM-joukkueessa VG-62:n riveissä, saavuttaen kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta. Tämän vaiheen päätteeksi hänet palkittiin - jälleen ensimmäisenä - Agnes Jacksin lahjoittamalla sarjan arvokkaimman pelaajan palkinnolla. Viimeisimmän Suomen mestaruutensa Satu Himberg saavutti Hyvinkään Jää-Ahmoissa. Pistepörssien vakiovoittajana ja näkyvänä pelaajana hänet valittiin useita kertoja vuoden ringettepelaajaksi Urheilutoimittajien liiton äänestyksissä.

Satu Himbergiä on luonnehdittu kapteenien kapteeniksi johtajuutensa, jämäkkyytensä ja tasapuolisuutensa johdosta. Hän oli hyvin kilpailullinen ja tavoitteellinen. Saavutuksistaan huolimatta hän ei ole luopunut positiivisesta suhtautumisestaan kilpailutilanteisiin ja kanssaurheilijoihinsa. Satu Himberg oli aikanaan se hyökkääjä, joka oli pakko pysäyttää, jos halusi voittaa ottelun. Hän oli monipuolinen pelaaja hyökkäys- ja puolustussuuntaan, pohjautuen lajitaitojen ohella huipputason fyysiseen kuntoon. Henkilökohtaisista saavutuksistaan huolimatta Satu Himberg oli joukkuepelaaja isolla sydämellä.

Ringeten naisten SM-sarja 1986-1997 (VG-62 ja Hyvinkään Jää-Ahmat)
Kuusi ringeten naisten Suomen mestaruutta (VG-62 ja Hyvinkään Jää-Ahmat)
Viisi ringeten naisten SM-sarjan pistepörssin voittoa
SM-sarjan pistekeskiarvo 3.75
SM-sarjan arvokkain pelaaja (Agnes Jacks Trophy) 1992, 1993 ja 1996
Vuoden ringettepelaaja (Urheilutoimittajien liitto) 1991
Suomen naisten ringettemaajoukkueen kapteeni 1990, 1992, 1994 ja 1996
Ringeten naisten maailmanmestari 1994
Apuvalmentaja, naisten SM-sarja 1998-2000 (Tuusula Ringette)
Suomen Ringetteliiton nuoriso- ja viestintäpäällikkö 1999-2005
Suomen Ringetteliiton hopeinen ansiomerkki 1999