#30 Annamari "Tuokkis" Ruusu (os. Tuokko)

All Stars -puolustaja

Annamari Ruusu on esimerkki siitä, että huippu-urheilijan on mahdollista yhdistää äitiys ja huipulle tähtäävä harjoittelu. Hän on luonnollisen tauon jälkeen paitsi jatkanut ringeten naisten SM-sarjassa, noussut myös Suomen maajoukkueeseen ja ollut siellä kantavana voimana useammassa maailmanmestaruudessa. Annamari Ruusu pitää äitiyttään myös tärkeänä oppina urheilu-uralle. Armottomuus itseään kohtaan on vähentynyt ja näkökulma on pehmentynyt, mutta tulokset ovat taitaneet näin jopa parantua.

Annamari Ruusu oli jo juniorisarjoissa lahjakas ja menestyvä pelaaja. Hänet tunnettiin sisukkaana ja määrätietoisena harjoittelijana, joka osasi asettaa itselleen jatkuvasti vaativammiksi muuttuvia kehittymistavoitteita. Näiden kautta hän raivasi tiensä ringettessä paitsi kansalliseen, myös kansainväliseen eliittiin. Annamari Ruusu saavutti neljä naisten maailmanmestaruutta ja näistä yhteen liittyen MM-kisojen parhaan puolustajan tittelin. Naisten SM-sarjassa hän saavutti tämän arvostuksen kolme kertaa.

Annamari Ruusun pelaajaura on kestänyt jo 30 vuotta. Hänen pelaajauransa on esimerkillinen kasvutarina, joka pitää sisällään suurten huippuhetkien ohella myös karvaita tappioita ja loukkaantumisia. Annamari Ruusun vahvuuksiin kuuluvat vahva pelin nostaminen, oikea sijoittuminen ja hän pääsee usein yllättämään vastustajan myös maalinteossa. Peliuransa ohella hän pitää arvokkaana sitä, että on päässyt näkemään ringetteä erilaisista näkökulmista, mikä joka opettaa arvostamaan työtä, jota laajalla rintamalla ringeten hyväksi tehdään.

Ringeten naisten SM-sarja 2001-2019 (Helsinki Ringette, Shakers Ringette, Tuusula Ringette, Blue Rings, Espoon Kiekkoseura, Hyvinkää Ringette)
Naisten Suomen mestaruus 2008 (Tuusula Ringette)
Naisten SM-sarjan All Stars -puolustaja 2013, 2014, 2015 ja 2016
Ringeten naisten maailmanmestari 2010, 2013, 2016 ja 2017
Ringeten naisten MM-kisojen All Stars -puolustaja
Pelaaja-valmentaja 2016- (Blue Rings)
Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ringeten lajiryhmän jäsen
Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ringeten kilpailuryhmän puheenjohtaja