#3 Antti Simola

Ringeten "Grand Old Man"

Antti Simola on suomalaisen ringeten historian vaikutusvaltaisin henkilö. Hän on Suomen Ringetteliiton (SRiL) perustajia sekä liiton ensimmäinen ja yhtäjaksoisesti pitkäaikaisin puheenjohtaja. Näissä tehtävissä hän johti ja ohjasi suomalaisen ringeten organisoitumista valtakunnalliseksi liikunta- ja urheilulajiksi. Tätä ennen Antti Simola ehti käynnistää tuusulalaisen ringeten ja toimi siellä puheenjohtajatehtäviensä lisäksi seuran ensimmäisenä ringettevalmentajana.

Antti Simola kuuluu myös Kansainvälisen Ringetteliiton (IRF) perustajiin. Luovutettuaan SRiL:n puheenjohtajuuden hän siirtyi IRF:n puheenjohtajaksi, ensimmäisenä suomalaisena. Antti Simolan pitkäaikainen ja vaikuttava liikunta- ja urheilu-ura sai jatkoa vielä Suomen Liikunnan ja Urheilun (SLU) hallituksessa. Tähän tehtävään hänet valittiin Suomen Ringetteliiton esityksestä, pienten lajiliittojen yhteisenä ehdokkaana.

Antti Simolan ote toiminnan organisointiin ja rakentamiseen selittyi hänen työkokemuksellaan. Tällaisen uuden ja uraauurtavan työn tekeminen vapaaehtoisten ja ennen kaikkea nuorten kanssa edellytti kuitenkin lämminhenkistä, ihmislähtöistä ja vuorovaikuttavaa lähestymistapaa. Antti Simola pystyi yhdistämään nämä varmaotteiseen johtamiseen karismallaan ja päämäärätietoisuudellaan. Ilman näitä hänen ominaisuuksiaan ringeten nopea nousu täysimittaiseksi urheilulajiksi ei olisi ollut mahdollista.

Antti Simolan vaikutus ringetteen ei rajoittunut tärkeisiin luottamustoimiin. Hänellä oli aina aikaa keskustella ringetestä, huomioiden jokainen henkilö ympäriltään. Näin myös hänet huomattiin, missä tahansa seurassa. Antti Simolan syvä rakkaus ringetteen oli kestävä ja hän oli aina valmis tulemaan mukaan kuulemaan ja tukemaan tämän päivän ringettetoimijoita.

Tuusulan Palloseuran puheenjohtaja
Suomen Ringetteliiton perustajajäsen 5.5.1983
Suomen Ringetteliiton puheenjohtaja 1984-1991
Kansainvälisen Ringetteliiton puheenjohtaja 1992-1994
Suomen Liikunnan ja Urheilun (SLU) hallituksen jäsen 1997-2001
Kunnanvaltuutettu Tuusula 1977-1984
Liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja Tuusula 1977-1984
Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun kultainen ansioristi 2000
Suomen Ringetteliiton kultainen ansiomerkki 1999
Suomen Ringetteliiton kunniapuheenjohtaja 1999