#26 Marja "Kopo" Koponen

Lajitekniikan taituri

Marja Koposen aktiivinen peliura kesti 17 vuotta. Hän erottui jo varhaisteininä ikäisistään sekä taidoiltaan että johtajuudeltaan. Taidot perustuivat jo tuolloin väsymättömän peräänantamattomaan harjoitteluun, joka johti hänet peliurallaan kolme kertaa naisten SM-sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nämä pelaajien keskuudestaan tekemät valinnat kohdistuivat häneen vielä kolmessa eri joukkueessa, mikä korostaa Marja Koposen merkitystä joukkueilleen.

Johtajuus ilmeni siitä, että hänet valittiin usein sekä SM-sarjajoukkueittensa että Suomen naisten maajoukkueen kapteenistoon. Tämä oli perua jo hänen juniorivuosiltaan. Marja Koposella oli jo nuorella iällä vahva oikeudentunto ja käsitys joukkuepelaamisesta. Ottaen huomioon hänen yksilötaitonsa, tämä ei ollut mikään itsestäänselvyys.

Marja Koponen näyttäytyi vastustajille vaarallisena maalintekijänä, joka kamppaili aina niin SM-sarjassa kuin MM-kisoissakin pistepörssin voitosta. Hänet valittiin kolme kertaa naisten SM-sarjan All Stars -keskushyökkääjäksi. Omalle joukkueelleen hän oli vahva keskushyökkääjä myös puolustuspäässä sekä ennen kaikkea luotettava, turvallinen ja esimerkillinen joukkuekaveri.

Tunnollisena ja ahkerana harjoittelijana Marja nosti jokaisen joukkueensa uudelle tasolle. Peliuransa jälkeen Marja nosti myös maajoukkueen toimintaa ammattimaisemmalle tasolle toimiessaan naisten ringettemaajoukkueen fysioterapeuttina. Myös tässä roolissa luotettavuus ja turvallisuus kuvaavat Marja Koposta loistavasti.

Ringeten naisten SM-sarja 1997-2008 (Shakers Ringette, VG-62, Helsinki Ringette)
Kaksi naisten Suomen mestaruutta vuodet 2006 (VG-62) ja 2008 (Helsinki Ringette)
Naisten SM-sarjan pistepörssin voitto 2001
SM-sarjan pistekeskiarvo 3.57
SM-sarjan arvokkain pelaaja (Agnes Jacks Trophy) 2004, 2005 ja 2007
Naisten SM-sarjan All Stars -keskushyökkääjä 2001 ja 2007
Ringeten naisten maailmanmestari (Pelaaja) 2004 ja 2007
Ringeten naisten MM-kisojen arvokkain pelaaja (MVP) 2004
Ringeten naisten maailmanmestari (Fysioterapeutti) 2016 ja 2017
Suomen Ringetteliiton kurinpitoryhmä 2020-
AMK-fysioterapeutti
Doping-testaaja
Terveystieteiden maisteri