#25 Salla Kyhälä

Luisteluvoiman mestari

Salla Kyhälä on Suomen ringettekenttien luisteluvoiman mestari. Hän on pelannut ringetteä päälajinaan yli 30 vuoden ajan, voittaen mestaruuksia niin Suomessa kuin Kanadassakin. Uransa Salla Kyhälä aloitti Tuusulan Ringeten luistelukoulussa vuonna 1990 ja päätyi taitojensa perusteella jo rippikouluikäisenä ringeten naisten SM-sarjaan. Saavutusta korostaa se, että tuon ajan Tuusula Ringeten edustusjoukkue ”vilisi” naisten maajoukkuepelaajia. Hän on Suomessa pelatessaan pelannut lähes koko pitkän pelaajauransa juuri Tuusulassa.

Kanadassa Salla Kyhälä on pelannut neljä kautta, useammassa joukkueessa, voittaen myös Kanadan pääsarjan NRL:n mestaruuden, sarjan pistepörssin sekä valittu MVP-pelaajaksi ja All Stars-kenttään. Salla Kyhälä on pelannut Suomen ringettemaajoukkueessa voittaen neljät MM-kisat, kantaen myös varakapteenin A-merkkiä rinnassaan. Hän on voittanut MM-kisojen pistepörssin ja hänet on valittu MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Peliuransa jälkeen Salla Kyhälä on toiminut joukkueessaan pelaajavalmentajana. Hänen monipuolinen ja laaja kokemuksensa pelikentiltä on tuonut vahvan näkemyksen myös valmennukseen. Salla Kyhälä on aina valmis auttamaan ja tukemaan pelaajia sekä heidän omilla ringettepoluillaan että ringeten ulkopuolella.

Salla Kyhälän ringetessä oppima erinomainen luistelutaito ja vahva luisteluvoima on siivittänyt hänet myös kolmeen alamäkiluistelun naisten maailmanmestaruuteen. Elämäntapaurheilijana Salla Kyhälä rakastaa pelaamisen lisäksi kävelyä. Hänellä on takanaan muun muassa 800 kilometrin vaellus Ranskan Pyreneiltä koko Pohjois-Espanjan halki.

Ringeten naisten SM-sarja (Tuusula Ringette, Espoon Kiekkoseura)
Kolme naisten Suomen mestaruutta 1999-2001 (Tuusula Ringette)
SM-sarjan arvokkain pelaaja (Agnes Jacks Trophy) 2011
SM All Stars 2005 ja 2011
Vuoden ringettepelaaja (Urheilutoimittajien liitto) 2010
SM-sarjan pistekeskiarvo 2.89
Kanadan pääsarja NRL 2008-2013 (Saskatoon Wild, LMRL Thunder ja BC Thunder)
Kanadan NRL:n Arvokkain pelaaja (MVP) vuosi
Neljä ringeten naisten maailmanmestaruutta 2004, 2007, 2010 ja 2013
Ringeten naisten MM-kisojen All Stars 2010
Ringeten naisten MM-kisojen arvokkain pelaaja (MVP) 2010
Kanadan ringettemestaruus (NRL) 2012
Juniorivalmentaja (Espoon Kiekkoseura)
Pelaajavalmentaja (Blue Rings Akatemia)
Alamäkiluistelun naisten maailmanmestari 2011, 2014 ja 2015