#24 Jarkko Hellsten

Vuosikymmenten luottamusmies

Jarkko Hellstenin yhtenäinen ringetteura on kestänyt yli neljännesvuosisadan ja pääosan tästä luottamustehtävissä. Hänkin lähti ringetteen mukaan tyttärensä harrastusta tukemaan ja aktiivisena toimijana hän löysi lyhyen joukkueenjohtajajakson kautta itsensä Lahti Ringeten puheenjohtajan tehtävästä. Tätä seurasivat pian pitkät jaksot sekä Suomen Ringetteliiton puheenjohtajana että Kansainvälisen Ringetteliiton hallituksen jäsenenä. Jarkko Hellstenin aikana ringetteliitossa vallitsi avoin keskustelukulttuuri ja päätöksen tekoon osallistuivat liittohallituksen lisäksi alueiden puheenjohtajat sekä liiton toimihenkilöt. Sosiaalisen luonteensa vuoksi häntä oli helppo lähestyä.

Luotuaan kuvan kansallisesta ja kansainvälisestä ringetestä Jarkko Hellsten palasi kotiseuransa puheenjohtajaksi yli kymmeneksi vuodeksi ja jatkoi senkin jälkeen edelleen johtokunnassa. Luottamustehtävien ohella hän on vastannut seuran suurtapahtumien järjestelyistä. Näiden joukkoon mahtuu kolmet C-nuorten ringeten Suomen mestaruusturnaukset.

Jarkko Hellsten on erinomainen esimerkki pitkäaikaisesta ja vastuullisesta sitoutumisesta sekä seuratoimintaan että koko lajin vastuunkantoon. Hänen kaltaisensa yhteisön tukipilari kantaa yhdistystoimintaa yli tilapäisten notkahdusten. Lahti Ringette on Jarkko Hellstenin aikana tehnyt laadukasta nuorisotyötä ja ansainnut paikkansa liikunnan ja urheilun Tähtiseurana. Seurasta on noussut lukuisia huippu-urheilijoita, joista monesta on tullut Jarkon esimerkin mukaan kantavia voimavaroja niin seura- kuin aluetasollakin.

Lahti Ringeten puheenjohtaja 1998-2000 ja 2007-2019
Lahti Ringeten johtokunnan jäsen 2019-
Suomen Ringetteliiton puheenjohtaja 2000-2006
Kansainvälisen Ringetteliiton (IRF) hallituksen jäsen 2000-2006
Suomen Ringetteliiton kultainen ansiomerkki 2008
Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali 2020