#18 Timo "Tipi" Himberg

Luottovalmentaja

Timo Himberg on intohimoisesti urheiluun ja valmennukseen suhtautuva valmentaja. Hän on toiminut ringettevalmentajana viidellä vuosikymmenellä, mikä on sitoutumisen osoituksena ihailtava, jopa hämmästyttävä. Pitkä ajanjakso on tarjonnut hänelle mahdollisuuden kehittyä maailman parhaaksi ringeten huippuvalmentajaksi. Laajan urheilutietämyksensä avulla Timo Himberg on kehittänyt ringetteä ja valmentanut menestyksekkäästi niin SM-sarjassa kuin MM-tasollakin. Kun Timo Himbergin saavutuksia arvioidaan, tuskin kukaan pystyy pitkään aikaan kyseenalaistamaan hänen kärkisijaansa.

Timo Himbergin menestyksen takana on pitkäjänteinen valmentajaura, halu ja kyky jatkuvaan kehittymiseen ja uuden oppimiseen, ringeten lajiominaisuuksien syvätuntemus ja näitä tukeva valmentajakoulutus. Valmennusosaamisensa ohella hänellä on esimerkillinen valmennusote ja taito rakentaa yksilötaitojen yhdistelmästä yhtenäisesti ja peräänantamattomasti toimiva joukkue. Timo Himberg osaa valita juuri oikeat pelaajat oikeille pelipaikoille ja oikeisiin pelitilanteisiin. Valmentajana hän luo ryhmään rennon ilmapiirin, jossa töitä tehdään kuitenkin tosissaan. Timo Himberg tunnetaankin valmentajana, jonka opissa kehityshakuisesta lahjakkaista ringeten pelaajista kehittyy voittavia joukkuepelaajia.

Timo Himbergin valmennuksessa on saavutettu kuusi ringeten naisten Suomen mestaruutta ja toistakymmentä muuta naisten SM-mitalia. Maailmanmestaruustasolla hänen saavutuksensa on vielä parempi. Hänen valmentamansa joukkue on voittanut yhteensä kahdeksan kultamitalia, joista yksi nuorten valmentajana.

Timo Himbergin valmentajaote on selkeä ja määrätietoinen. Hän on vaativa, mutta myös ymmärtävä valmentaja, joka tietää, milloin tilanne edellyttää valmentajan puuttumista ja milloin on parempi vain kannustaa. Timo Himberg on valmentajana korkealle arvostettu niin urheilijoiden kuin luottamus- ja toimihenkilöidenkin keskuudessa.

Valmentaja 1986-2001, 2009-2017, 2021-2023 (VG-62, Turun Ringette ja Raision Nuorisokiekko)
Apuvalmentaja, Suomen naisten ringettemaajoukkue 1994-2000
Päävalmentaja, Suomen nuorten ringettemaajoukkue 2007-2009
Päävalmentaja, Suomen naisten ringettemaajoukkue 2011-2019
Valmennuspäällikkö (VG-62, Turun Ringette ja Raision Nuorisokiekko)
Seitsemän ringeten naisten Suomen mestaruutta
Seitsemän ringeten naisten maailmanmestaruutta
Ringeten nuorten maailmanmestaruus
Ringeten huippuvalmentajatutkinto 1996
Valmentajan ammattitutkinto 2012
Suomen Ringetteliiton kultainen ansiomerkki 2020