#17 Annukka "Nunnu" Koivuniemi

Taitava pelinlukija

Annukka Koivuniemen ringetteura alkoi Jääurheiluseura Haukoista (Järvenpää) vuonna 1987. Nopeasti kehittyneenä maalintekijänä hän siirtyi muutaman vuoden päästä Tuusula Ringetteen, jonne muodostui myöhempi aikansa ylivoimaisin joukkue, ehkä jopa maailmanlaajuisesti. Joukkueen ydinporukka kasvoi yhdessä nuoriksi aikuisiksi ja Annukka Koivuniemi on myöhemmin todennut, että monet hänen parhaista ystävistään ovat peräisin tuolta ajalta.

Annukka Koivuniemen erityisenä vahvuutena - hyökkäysnälän ja maalinteon ohella - oli hänen kykynsä riistää rengas vastustajaltaan. Taidoistaan huolimatta hän ei pyrkinyt olemaan esillä muutoin kuin näyttävällä osaamisellaan. Muutoinkin hänen tapansa toimia oli ajassa ja tunnelmassa elävä, persoonallinen ja luonnollinen.

Annukan periksiantamattomuus ja voittamisen halu oli korkealla tasolla päivästä toiseen. Hänen tekemisessään oli kuitenkin aina pieni pirullinen pilke silmäkulmassa. Vastustajan näkökulmasta katsoen hän ei varmaan ollut suosituimmasta päästä pelikentällä, mutta kentän ulkopuolella myös vastustajat tunsivat Annukan suurisydämisenä ja lojaalina pelikaverina.

Ringeten naisten SM-sarja 1993-2003
Viisi ringeten naisten Suomen mestaruutta 1994, 1996, 1998, 1999 ja 2000
SM-sarjan All Stars -hyökkääjä 2000
Pistekeskiarvo 3.25
Ringeten naisten maailmanmestari 1994 ja 2000
Ringeten EuroTourin voittaja 1998