#12 Kirsi "Kille" Annila

Monilahjakkuus

Kirsi Annila on ringeten ensimmäinen todellinen monilajilahjakkuus, kahden erilaisen lajin hallitsija. Sen ohella hän on myös ensimmäinen Etelä-Pohjanmaalta ringeten huipulle yltänyt pelaaja. Vuosina 1992–2004 Kirsi Annila pelasi naisten Superpesiksessä 294 runkosarjaottelua. Hänet valittiin 11 kertaa naisten pesäpallon Itä-Länsi-otteluun.

Kirsi Annilan ringetteura alkoi vuonna 1988 Seinäjoelta ja jatkui Raision kautta Lapinlahdelle. Kaikkiaan hänen ringeten naisten SM-sarjauransa kesti 11 vuotta. Kirsi Annila keskittyi urheilijana pelaamiseen ja jätti muun esiintymisen mielellään muille. Puolustajan tonttinsa hän hoiti jopa vähäeleisen näköisesti, mutta kuitenkin maalivahdeilta aina kiitoksen ansainneena.

Paikoin hänen pelinsä vaikutti jopa minimalistiselta, mutta pesäpallon peruja omattu tarvittaessa räjähtävä lähtönopeus, vahva renkaan suojaus ja loistava pelikäsitys antoivat näyttöjä kerran toisensa jälkeen. Luistelutaidossa myös sen pehmeä tehokkuus erottui kentällä. Kirsi Annila ehti tilanteisiin ennen muita ja sai pelin avattua vaivattoman näköisesti. Hänen pistekeskiarvonsa SM-sarjassa onkin puolustajalle täysin poikkeuksellinen ja tässä suhteessa myös kaikkien aikojen paras.

Ringeten naisten SM-sarja 1991-2002 (Raision Nuorisokiekko, Lapinlahden Luistin -89)
Ringeten naisten Suomen mestari 2002 (Lapinlahden Luistin -89)
SM-sarjan pistekeskiarvo 2.09
Ringeten naisten maailmanmestari 1994 ja 2000