#11 Kristiina "Krisse" Siitonen (os. Vidlund)

Mestaruuden ratkaisija

Kristiina Siitonen aloitti ringeten pelaamisen vasta 13-vuotiaana, mikä ei kuitenkaan estänyt häntä kehittymästä ringeten huippupelaajaksi ja maailmanmestaruuksien ratkaisijaksi. Hänen nopea nousujohteinen pelaajauransa kiersi poikkeuksellisesti ”vastapäivään”; aloitus hyökkääjänä ja loppuvaiheet hyökkäyskykyisenä puolustajana. Tämä kokonaisuus kesti naisten SM-tasollakin kaikkiaan 18 vuotta, edustaen kaikkiaan kuutta eri ringetteseuraa.

Kristiina Siitonen oli erityisen lahjakas luistelija ja harhauttelija. Näiden taitojen yhdistelmä, liitettynä pelaamiseen muita lyhyemmällä mailalla, teki hänestä tiukkojen paikkojen hallitsijan, niin yksittäisissä pelitilanteissa kuin tasaisen ottelun painetilanteissa. Tämä piirre teki hänestä maailmanmestaruuden ratkaisijan, ensin hattutempulla Suomen naisten ensimmäisessä maailmanmestaruudessa 1994 ja sitten voittomaalilla kotikisoissa 2000. Tämä syntyi vain vajaat kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja sai aikaan kaikkien aikojen suurimman hetkellisen kotikisametelin.

Kristiina Siitonen oli räiskyvästä persoonastaan huolimatta ihanteellinen pelaaja myös valmentajan näkökulmasta. Aina valmis kehittymään, kantamaan vastuuta ja ratkaisemaan tiukkoja otteluita.

Ringeten naisten SM-sarja 1988-2006 (Lahti Ringette, Hyvinkään Jää-Ahmat, Espoon Kiekkoseura, Tuusula Ringette, Helsinki Ringette, Heinola Ringette)
Ringeten naisten Suomen mestaruus 1993 (Lahti Ringette)
SM-sarjan pistekeskiarvo 2.88
Vuoden ringettepelaaja (Urheilutoimittajien liitto) 1993 ja 1994
Ringeten naisten maailmanmestari 1994 ja 2000
Ringeten EuroTourin voittaja 1998