#1 Juhani "Juuso" Wahlsten

Suomalaisen ringeten isä

Juhani ”Juuso” Wahlsten on itseoikeutettu Jäänsärkijä #1. Ennakkoluuloton edelläkävijä, joka pohjusti seuraajilleen esimerkin ja polun, jota on helppo kulkea. Monipuolisena joukkueurheilijana - päälajeina jalkapallo ja jääkiekko - hän oivalsi välittömästi ringeten koukuttavuuden, kunhan sitä vain pääsi kokeilemaan. Juuso Wahlsten ei ainoastaan tarjonnut ringetteä turkulaisille tytöille, vaan ryhtyi myös lajin edistäjäksi. Hänen johdollaan pidettiin Suomen ensimmäinen ringetteturnaus.

Juuso Wahlsten saattoi ringeten tuolloisen Leijona-Seuran toiminnan piiriin, toimien itse sen puheenjohtajana. Hän luopui päävastuusta Suomen Ringetteliiton tultua perustetuksi, mutta lajia ja sen harrastajia Juuso Wahsten ei koskaan jättänyt. Kun ringetessä tapahtui, hän oli paikalla, kertomassa lajin kasvusta ja kokemassa ringeten sen hetkistä vaihetta.

Juuso Wahlsten oli ehtymättömien tarinoiden kertoja, legenda jo eläessään ja ikuisesti suomalaisen ringeten kantaisä. Valoisana persoonana hän näkyi ja kuului ringetteväen kokoontuessa isompiin tapahtumiin, ollen aina valmiina jakamaan kokemuksiaan ja kehitysajatuksiaan. Juuso Wahlstenin nimeä kantava U21-nuorten maailmanmestaruuspokaali kunnioittaa pysyvästi hänen työnsä merkitystä ja muistoa.

Jääkiekon Suomen mestaruus 1960
Jääkiekon SM-sarjan paras pelaaja 1962
Jääkiekon SM-sarjan All Stars -pelaaja 1967
Jääkiekon Itävallan mestaruus 1970
Leijona-Seuran puheenjohtaja 1980-1981
Suomen Jääkiekkoleijona #43 1986
IIHF Hall of Fame pelaajajäsen 2006
Pro Urheilu -tunnustuspalkinto 2010
TPS (jääkiekko) jäädytetty pelinumero #8
Suomen Ringetteliiton kultainen ansiomerkki 1999