Valmentajan päivä 25.9.

25.09.2023 00:00 - 25.09.2023 23:59

Valmentajan päivä 25.9. tarjoaa tänäkin vuonna hienon mahdollisuuden pysähtyä valmentajuuden äärelle ja kiittää valmentajia. Tänä vuonna kiitoksia Valmentajan päivänä jaetaan jo viidettä kertaa ja teemapäivä on maailmanlaajuinen.

Valmentajan päivästä 25.9. on tullut vuosittainen perinne. Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Kiitoksia ja tekoja välitetään somessa häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Valmentajan päivän aloite lähti liikkeelle vuonna 2019 Suomesta, kun Suomi oli EU-puheenjohtajamaana vetovastuussa Euroopan urheiluviikosta. Aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea ja Valmentajuuden maailmanjärjestö ICCE (International Council for Coaching Excellence). Suomessa asiaa eteenpäin vie myös Euroopan urheiluviikon kontaktipiste opetushallitus.

Miten mukaan?

Valmentajan päivän viettoon voi osallistua itse parhaaksi katsomallaan tavalla. Alta löydät inspiraatiota ja ideoita eri rooleissa toimiville ringetteperheen jäsenille. Muistathan jakaa tekosi tai julkaisusi sosiaalisessa mediassa käyttämällä aihetunnisteita #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive. 

Pelaajat:

Nykyinen tai jo uransa lopettanut pelaaja voi miettiä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Onko joku valmentaja vaikuttanut erityisesti pelaajauraasi? Mikä tekee sinun valmentajastasi erityisen? Mitä olet oppinut häneltä? Kuinka valmentajasi on auttanut sinua menestymään urheilussa ja elämässä?

Näiden kysymysten pohjalta kiitä valmentajaasi Valmentajan päivänä 25.9. Voit myös järjestää jonkin yllätyksen päivän treenin yhteydessä nykyiselle valmentajalle tai käy tapaamassa tai muutoin kontaktoi aikaisempaa valmentajaasi. Voit myös kiittää viestin tai videon muodossa.

Jaa kiitoksesi ja mahdollinen tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Vanhemmat:

Vanhemmat voivat miettiä seuraavia kysymyksiä: Onko lapsellani parhaillaan tai onko lapsellani ollut aiemmin hyvä valmentaja, jolle haluan välittää kiitoksia? Mikä tekee kyseisestä valmentajasta erityisen? Mitä lapseni on oppinut häneltä? Kuinka valmentaja on auttanut lastani menestymään urheilussa ja elämässä? Osuuko Valmentajan päivään jokin tapahtuma, jossa kyseinen valmentaja olisi paikalla?

Näiden kysymysten pohjalta kiitä lapsesi valmentajaa Valmentajan päivänä 25.9. Voit myös järjestää jonkin yllätyksen päivän treenin yhteydessä tai käykää lapsenne kanssa tapaamassa tai muutoin kontaktoikaa aikaisempaa valmentajaa. Voit myös kiittää viestin tai videon muodossa.

Seurat ja tahot:

Urheilun ja liikunnan parissa toimivat tahot voivat miettiä seuraavia kysymyksiä: Onko toiminnan piirissä valmentajia, joille haluatte välittää kiitoksia? Onko jokin erityinen valmentaja, jota olisi hyvä kiittää tahosi puolesta Valmentajan päivänä? Osuuko teemapäivään jokin tapahtuma, jossa valmentajia on koolla? Voisiko yhteisössäsi järjestää jotain valmentajille Valmentajan päivänä?

Kiittäkää toimintanne piirissä olevaa tiettyä valmentajaa tai kaikkia valmentajia Valmentajan päivänä. Järjestä jokin huomionosoitus tai tapahtuma, tai kiitä viestin tai videon muodossa.

Jaa kiitoksesi ja mahdollinen tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Lue lisää Suomen valmentajien nettisivuilta