Markkinointi ja logot

Päivitämme parhaillaan viestintä- ja markkinointimateriaalejamme. Mikäli tarvitset markkinointimateriaaleja tai tukea lajimarkkinointiin, ota yhteyttä liiton viesintä- ja markkinointipäällikköön katariina.kurikko@ringette.fi.

Liiton logot       Meidän juttu          Ringettekoulu       Aikuisten harrasteringeten mainokset       Erotuomarit        Ringetteviikko    Tie Huipulle -tapahtuma

40-vuotisjuhlavuosi


Liiton logot

Ringettelogo

SM-Ringette: valkoinen, sininen

SM-karsintasarja

Ykkössarja

Graafinen ohjeisto

Mikäli tarvitset liiton logoja vektorimuodossa, ota yhteyttä liiton viestintä- ja markkinointipäällikköön katariina.kurikko@ringette.fi.

 

Meidän juttu -kampanja

Ringette on meidän juttu. Sen lisäksi, että laji hurmaa kaukalon sisällä, ringeten tarina syntyy lukemattomista arkisista kohtaamisista, yhdessä jaetuista hetkistä, onnistumisen elämyksistä – sekä jälkikäteen vuosikymmeniä säilyvistä, sydäntä lämmittävistä muistoista. Ringeten tarina on sitä, mitä me yhdessä siitä kirjoitamme. 

Järjestämme sosiaalisessa mediassa keväällä 2023 Meidän Juttu -kampanjan, joka kestää yli kuukauden ajan. Kampanjan tarkoituksena on vahvistaa yhteisöllisyyttämme, tarjota Meidän Jutusta joukkueille ja seuroille sisäinen työkalu seura- ja joukkuehengen kohotukseen, julistaa ringeten ilosanomaa ja kertoa ringeten tarinaa myöskin ulospäin. Kutsummekin nyt kaikki ringetteyhteisön jäsenet ja jäsenseuramme mukaan kampanjaan!

Valmiiden sosiaalisen median kampanjamateriaalien lisäksi tarjoamme seuroille Meidän Juttu -logoja vapaaseen käyttöön. Kaikki Meidän Juttu -materiaalit löytyvät täältä.

 

Ringettekoulun materiaalit  

Ringetteliitto tarjoaa kattavasti erilaisia markkinointimateriaaleja seuroille ringettekoulujen ja nuorimpien juniorijoukkueiden käyttöön. Painotuotteiden tilausprosessi on uudistunut, ja jatkossa tulemme lähettämään kauden alussa seuroille automaattisesti maksuttoman starttipaketin, jolla seurat saavat luistelu- ja ringettekoulut hyvin käyntiin! Starttipaketti sisältää luistelu- ja ringettekoulupasseja sekä tarra-arkkeja määrällisesti 50% edellisen kauden LK-lisenssimäärästä. Lisäksi paketti sisältää kaveripäiväkortteja ensimmäisille kaveripäiväkerroille. 

Ringettekoulupassi 

Seuroilla on mahdollisuus saada luistelu- ja ringettekoululaisille käyttöön luistelu- ja ringettekoulupassi. Seurat jakavat passit lapsille, kun lapsi aloittaa luistelu- ja ringettekoulun. Lapset voivat kerätä passiin leimoja tai tarroja käyntikerroistaan. Toimitamme seuroille ringetteaiheisia tarroja ensimmäisen passitilauksen yhteydessä. 

Seuralle toimitetaan kauden alussa automaattisesti maksuton luistelu- ja ringettekoulupassien starttipaketti, joka sisältää passeja sekä tarra-arkkeja 50% edellisen kauden LK-lisenssimääristä. Esimerkiksi, jos seuralla oli edelliskauden päättyessä 80 LK-lisenssiä, toimitamme alkupaketissa 40 passia ja tarra-arkkia seuralle. Luistelu- ja ringettekoulupassin aloituspaketin minimäärä on kuitenkin 20 passia ja tarra-arkkia/seura. 

Seura voi tilata passeja sekä tarroja lisää kauden edetessä, kun LK-lisenssien myynti on seurassa lähtenyt käyntiin. Lisätilauksen voi tehdä kauden aikana suhteessa seuran LK-lisenssien määrään. Lisätilaukset koskien passeja sekä tarroja ovat seuroille myös maksuttomia, ja tilaukset tehdään sähköpostitse osoitteeseen: viestinta@ringette.fi.  

Tilaukset tehdään: viestinta@ringette.fi.

  

 

 

 

 

 

 

 

Kaveripäiväkortit

Seurojen kannattaa järjestää säännöllisin väliajoin kaveripäiviä sekä luistelu- että ringettekoulussa että nuorimpien ikäluokkien juniorijoukkueissa. Lue lisää kaveripäivien järjestämisestä Luistelu- ja ringettekoulu-sivultamme

Ringeten kaveripäivä on seuran järjestämä tapahtuma, johon nykyiset ringeten harrastajat voivat kutsua kavereitaan tietylle harjoituskerralle kokeilemaan ringetteä. Kaveripäivää markkinoidaan pääasiassa seuran ringettekoululaisten, G- ja F-junioreiden kavereille.  

Kaveripäiväkorttia on tarkoitus jakaa pelaajille tai seurassa oleville harrastajille, jotka puolestaan jakavat kortteja omille kavereilleen ja kutsuvat heidät mukaan kokeilemaan ringetteä. Kaveripäiväkortteja ei tarvitse enää tilata Ringetteliitolta, vaan seurat voivat itse painattaa, muokata ja tulostaa kortteja täysin omien tarpeidensa mukaan. Tulostettavan kortin takapuolelle seurat voivat itse täydentää tapahtuman tarkemmat tiedot sekä omat yhteystietonsa. 

Seuroille toimitetaan kauden alla automaattisesti kaveripäiväkortteja ensimmäisille kaveripäiväkerroille luistelu- ja ringettekoulun starttipaketin yhteydessä. Mikäli haluatte painattaa näitä lisää liiton kautta, kaveripäiväkorttien lisätilaukset ovat seuroille omakustanteisia. Tässä tapauksessa toimitattehan tilauksen yhteydessä myös seuranne laskutustiedot. 

Alta löydät kuhunkin käyttötarkoitukseen tarkoitetut versiot: 

1. Painatukseen sopiva A6-kortti (ilman leikkuuvaroja) 

2. Painatukseen sopiva A6-kortti (leikkuuvaroilla) 

3. Somekuva 1 

4. Somekuva 2 (ilman tekstejä: Tähän voi halutessa lisätä itse tapahtuman tiedot) 

5. Tulostettava ja muokattava versio (kts. ohje tulostukseen)

Luistelu- ja ringettekoulun mainokset 

Ringettekoulumainokset ovat seuran ringettekoulujen tiedoilla varustettuja, mainosjulisteita ja –flyereita. Seurat voivat jakaa mainoksia eteenpäin tai esimerkiksi kiinnittää lähialueen ilmoitustauluille ja jäähallille. Mainoksia ei tarvitse enää tilata Ringetteliitolta, vaan seurat voivat itse painattaa, muokata ja tulostaa mainoksia täysin omien tarpeidensa ja aikataulunsa mukaan. Alta löydät valmiit Canva-pohjat sekä ohjeen käyttöösi. Pohjien käyttö edellyttää (maksuttoman) Canva-tilin tekoa. 

Canva-pohja A3 

Canva-pohja A4 

Canva-pohja A5 

Voitte edelleen tilata mainoksia myös Ringetteliiton kautta. Ringetteliitto tarjoaa seuralle yhteensä 200 kpl mainoksia. Valittavissa olevat koot ovat A3 (min. 20kpl), A4 (min. 50kpl) ja A5 (min. 50kpl). Mikäli haluatte tehdä suuremman tilauksen, yhteismäärän ylittävä osa on seuralle omakustanteinen.
 

Voitte tehdä tilauksen sähköpostitse osoitteesta viestinta@ringette.fi sisällyttämällä seuraavat tiedot viestiin: 

Saatte esitteet katsottavaksi ja tarkastettavaksi ennen painoon lähettämistä. Huomaathan, että voit hyödyntää esitettä sekä toimittamiasi ringettekoulunne valokuvia myös ringettekoulunne somemarkkinoinnissa. 

Tilaa ringettekoulun roll-up

Ringetteliitto tarjoaa seuroille uudistuneen ringettekoulu roll-upin jokaista jäähallia kohden, jossa ringettekoulutoimintaa järjestetään. Roll-up tilataan seuran omien somekanavien teksteillä ja seuran logolla varustettuna. Halutessaan seurat voivat tilata useampia omakustanteisesti. Roll-up-tilauksessa tulee mainita seuraavat tiedot: 

Katso malli ringettekouluille suunnitellusta roll-upista täältä.

Taitopassi

Lisäksi seurojen tilattavissa on myös nuorimpien harrastajien keskuudessa suosittu taitopassi! Taitopassin koko on muutettu A6-kokoon. Taitopassiin lapset ja nuoret pelaajat voivat kerätä merkintöjä oppimistaan taidoista. Passin lopussa on varattu tyhjä tekstikenttä myös ohjaajille, jotka voivat kauden aikana – tai kauden päätyttyä – kirjoittaa lapselle tsemppiviestejä tai terveisiä.  

Seurat voivat tehdä taitopassitilaukset lisenssilukumäärien perusteella. Esimerkiksi mikäli seuralla on lokakuussa 22 lisenssiä, tilaus 25 taitopassia. Tilaus pyöristetään aina seuraavaan viidellä jaolliseen lukuun esim. 13 passia = 15 passia. Tilauksia voi tehdä kahdesti kauden aikana ja kaikki lisätilaukset koskien taitopasseja ovat seuroille maksuttomia. Minimitilaus 15 kpl. Tilaukset tehdään sähköpostitse osoitteeseen: viestinta@ringette.fi.

 

 

 

 

 

 

VIP-kortti 

VIP-kutsu on tarkoitettu yleiseksi kutsuksi, joka ei ole sidottu tiettyyn ajankohtaan (kuten esimerkiksi kaveripäivään). Seurat voivat käyttää VIP-kutsua vapaasti haluamallaan tavalla. Esimerkiksi VIP-kutsun avulla seurat, joukkueet ja pelaajat voivat kutsua omia kavereitaan ja tuttuja tutustumaan ringetteen tai pelaamaan PeliBailuihin. Kutsu soveltuu ringettekoulujen lisäksi myös juniorijoukkueiden käyttöön. 

VIP-kutsu on oiva markkinointiväline lisäämään ringeten harrastajia kyseisiin ryhmiin. VIP-kutsua on tarkoitus jakaa pelaajille tai seurassa oleville harrastajille, jotka puolestaan jakavat kortteja omille kavereilleen ja kutsuvat heidät mukaan kokeilemaan ringetteä.
Lataa alla olevasta linkistä VIP-kutsupohja, joka sisältää myös ohjeen ja mallin kutsun tekoon. 

VIP kutsu A4 tulostettava  VIP kutsun A4 tulostettava
VIP kutsu A6 tulostettava VIP kutsun A6 tulostettava 
VIP kutsu painotuote  VIP kutsun painotuote 
VIP kutsun muokkausohje VIP kutsun muokkausohje
VIP kutsun tulostuohje VIP kutsun tulostuohje

Luistelu- ja ringettekoulumaskotit Ringa ja Ringo

Ringettekoulumaskotit Ringa ja Ringo seikkailevat uusissa luistelu- ja ringettekoulujen markkinointimateriaaleissa. Nyt voit ladata maskotit myös oman seurasi käyttöön. Kuvaa klikkaamalla saat ladattua kuvatiedoston png-muodossa, minkä lisäksi alta löydät myös pdf-versiot niin printtimateriaaleihin kuin nettisivuille lisättäväksi.

Lataa pdf-verkkoversio

Lataa pdf-verkkoversio

Lataa pdf-verkkoversio

Lataa pdf-verkkoversio

Lataa pdf-printtiversio

Lataa pdf-printtiversio

Lataa pdf-printtiversio

Lataa pdf-printtiversio

Lisätukea ringettekoulun markkinointiin ja suunnitteluun

Ringettekoulun perustamisen ABC 
Ringettekoulun viestinnän ja markkinoinnin suunnittelupohja

 

Aikuisten harrasteringeten mainokset

Seurat voivat järjestää myös aikuisille suunnattuja matalan kynnyksen ringeten harrastamismuotoja. Seurat voivat vapaasti käyttää alla olevia mainoksia, joita voi hyödyntää sekä aikuisten luistelu- ja ringettekoulujen tai esimerkiksi aikuisten harrasteporukan markkinointiin. Alta voit tallentaa itsellesi sekä somemainokset että tulostettavat julisteet. 

 

Muokattava A4-juliste (aikuisten ringettekoulu) Somekuva (teksti mukana) 
Muokattava A4-juliste (harrasteringette) Somekuva (ilman lisätekstiä) 
  Malli ja ohje somejulkaisun tekoon (word)

 

Erotuomarit

Erotuomarijuliste

   

Ringetteviikko

Materiaalit 

 

Tie Huipulle - Tapahtuma & Kohti Unelmia -turnaus 

Lataa A4 mainos kuvaa klikkaamalla

Lataa A4 mainos kuvaa klikkaamalla

Lataa tästä A3 mainosjuliste   

Lataa tästä some kuva (feed)

Lataa tsätä some kuva (stories)

Lataa tästä some kuva (feed)

Lataa tästä some kuva (stories)

 

40-vuotisjuhlavuosi

Materiaalit