Luvian Riikka Häyrinen SM-sarjan 2. finaalipelin ratkaisijana

23.03.2014 19:35

Luvian Kiekko -82 ja Lapinlahden Luistin -89 kohtasivat toisensa Luvialla ringeten SM-sarjan toisessa finaaliottelussa. Lapinlahti oli eilen voittanut kotonaan Luvian 11-6, joten Luvia oli valmis taistelemaan kotivoitosta täydessä hallissa lähes 300 katsojan edessä.
 
Toinen finaalipeli lähti liikkeelle Kaukalopallo- ja Ringetteliiton puheenjohtajan Olli Lehtosen avausrenkaalla. Kirsi Pukkila teki Luvialle avausmaalin kahden peliminuutin jälkeen ja Marjukka Virta tasoitti minuutin sisään tilanteeksi 1-1. Pelin alku oli kuin toisinto eilisestä. Luvian Vilma Virta ja Kirsi Pukkila tekivät vielä hetkeä myöhemmin maalin ja tilanne oli Luvialle ensimmäisen erän jälkeen 3-1.  
 
Toisessa erässä Luvia jatkoi edelleen hyvää peliä Riikka Häyrisen, Vilma Virran ja ja Krista Vuorisen maaleilla. Puolivälin tauon jälkeen Lapinlahti sai pelistä kiinni hetkellisesti ja lähti kirimään maalieroa kiinni. Luvialle tuli hetkellisesti paniikki ja usko loppui omaan hyvään tekemiseen. Lapinlahti pääsi tasatilanteeseen 8-8, sillä minuutin sisään ensin Kati Koskelin teki 7-8 osuman ja Marjukka Virta 8-8 osuman. Tämän jälkeen Luvian leirissä alkoi tapahtua. Riikka Häyrinen otti ohjat käsiinsä ja loi uskoa joukkueeseen omalla tekemisellään. Neljännessä erässä Luvia jatkoi vahvaa pelaamistaan Riikka Häyrisen maaleilla ja voitti toisen finaalipelin numeroin 13-9.
 
Päävalmentaja Antero Kivelän mukaan Riikka Häyrinen toimi ratkaisijana tässä roolissa, että peli kääntyi lopulta Luvian hyväksi. Riikka Häyrinen teki pelissä kaikkiaan neljä maalia.
 
3. finaalipeli pelataan viikon päästä lauantaina 29.3. Lapinlahdella klo 15.00 alkaen. Voitot ovat tasan 1-1. Mestaruus ratkaistaan paras viidestä.
 
Finaalipelit
 
29.3. LL-89 - LuKi-82            klo 15.00             Lapinlahti
30.3. LuKi-82 – LL-89           klo 14.30              Luvia
 
Ringeten tulospalvelu
http://ringette.turnauspalvelu.fi/taso/lohko.php?sarja=NSM&lohko=2
LIVE http://ringette.turnauspalvelu.fi/taso/live.php