RNK:lle SM-pronssia

22.03.2014 21:19

Lapinlahden Luistin -89 ja Luvian Kiekko -82 kohtasivat toisensa Lapinlahdella ringeten SM-sarjan ensimmäisessä finaaliottelussa. Välierien jälkeen Lapinlahden pelaajat Anne Pohjola Ja Marjukka Virta totesivat että nyt aletaan pelaamaan kun on päästy tavoitteeseen. Finaalipelit saavat aina joukkueen syttymään.
 
Molempien joukkueiden pelissä oli pientä jännitystä, sillä panokset olivat suuret. Jokainen joukkue joka on pelannut Lapinlahdella tietää että siellä voittaminen on vaikeaa muille kuin kotijoukkueelle.
 
Elina Raesola teki Luvialle avausmaalin kuuden peliminuutin jälkeen. Anne Pohjola tasoitti minuutin sisään tilanteeksi 1-1. Lapinlahden Essi Vanhala teki ensin kaksi maalia ja Marjukka Virta vielä yhden. Toiseen erään lähdettiin tilanteessa 4-1 Lapinlahden johtaessa.
 
Toinen ja kolmas erä pelattiin tasaisesti. Molemmilla joukkueilla oli hyviä tilanteita, vaikkakin ajoittain ote herpaantui. Luvian valmentaja Antero Kivelä totesi: ”Pelasimme hyvin kolme ensimmäistä erää ja peli oli tasaista, mutta sitten viimeisessä erässä Lapinlahti otti ohjat käsiinsä. Huomenna on uusi päivä ja tulemme vahvasti”.
 
Neljänteen erään lähdettiin tilanteessa 8-6. Lapinlahti pystyi pelaamaan rennosti alun ailahteluiden jälkeen ja tulosta syntyi. Kati Koskelin teki viimeisessä erässä kaksi maalia ja Essi Vanhala sinetöi loppunumeroiksi 11-6.
 
Pelin jälkeen Anne Pohjola totesi että paljon on parannettavaa huomiseen peliin. Peli pitää saada kurinalaisemmaksi ja jokaisessa tilanteessa tulee taistella loppuun asti.
 
2. finaalipeli pelataan huomenna sunnuntaina Luvialla klo 14.30 alkaen. Mestaruus ratkaistaan paras viidestä.
 
Raisiossa RNK kohtasi EKS:n SM-sarjan pronssipelissä. Halli oli täynnä ja tunnelma huima. Susanna Tapani oli palannut RNK:n riveihin olympiakisojen jälkeen ja tuonut mukanaan hyvää fiilistä.
 
Ottelun avausmaalin teki Raision Susanna Tapani viiden peliminuutin jälkeen. Espoo tasoitti Riikka Sjögrenin maalilla ensimmäisen erän lopussa. Toisessa erässä RNK oli vahva ja tehokolmikko Ojaranta, Tapani ja Eloranta tehtailivat maaleja. Kolmannessa ja neljännessä erässä Espoolle kerääntyi jäähyminuutteja yhteensä 18 minuuttia, joka ei edesauttanut kaventamaan Raision johtoa. Susanna Tapani teki kahdessa viimeisessä erässä neljä maalia ja Tanja Eloranta kaksi. Raisio voitti pelin numeroin 11-4 ja RNK sai SM-pronssia. Päävalmentaja Timo Himberg oli tyytyväinen kauden viimeiseen peliin.
 
 
Kuva: RNK SM-pronssia 2014. Kuvaaja Pasi Kujala
 
2. finaalipeli
 
23.3. LuKi-82 – LL-89            klo 14.30             Luvia
 
Ringeten tulospalvelu
http://ringette.turnauspalvelu.fi/taso/lohko.php?sarja=NSM&lohko=2
LIVE http://ringette.turnauspalvelu.fi/taso/live.php
 
Ringette-TV – 22.3. SM-sarjan pronssipeli
http://ringette.skrl.fi/fi/Ringette-TV.html