VIERASKYNÄ: Jää-Kotkien Ykkönen

17.03.2014 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tämän 20. kirjoituksen on kirjoittanut Uudenkaupungin Jää-Kotkien kapteeni Jonna Nieminen.


Monen vuoden tauon jälkeen Uudenkaupungin Jää-kotkien ensimmäinen kausi Ykkössarjassa 2012-2013 meni hienosti. Nuori ja pieni joukkue sai palkkioksi kaudesta pronssimitalin kaulaan. UJK:n edustuksen valmistautuminen kauteen 2013-2014 alkoi toukokuun alussa yhdessä B-joukkueen kanssa. Kesä treenattiin motivoituneesti ja tuloksellisesti. Mukaan asteli muutama uusi pelaaja ja valmennukseen saatiin myös vahvuutta. Edustusjoukkue asetti itselleen tavoitteeksi kevään SM-karsintasarjan, jota lähdettiin kunnianhimoisesti tavoittelemaan. 

Syksyn pelit menivät odotetusti. Tuloksena hienoja voittoja, heittäytymistä täysillä vaativiin tilanteisiin ja hyvää yhteishenkeä nähtiin koko joukkueelta. Kevään peleissä kärkikamppailu sai tasaisen loppuhuipennuksen Helsinki Ringeten ja Uudenkaupungin Jää-Kotkien välillä. Kamppailu 1. ja 2.sijan välillä oli tiukkaa vääntöä. Molemmat joukkueet olivat kuitenkin jo siinä vaiheessa kevättä varmistaneet omat paikkansa SM-karsintasarjassa.

On hienoa myös mainita, että joukkueemme kaksi pelaajaa Fanni Elo ja Heidi Konttori pääsivät mukaan edustamaan nuorten maajoukkueeseen. Suuri asia pienellä paikkakunnalla, ja varmasti kannustaa nuorempia lajin harrastajia panostamaan omaan kehittymiseen. 

Nyt kun SM-karsintasarja on käynnistynyt ja Jää-Kotkien Ykkössarjan joukkue on kohdannut kaikki SM-karsintasarjan vastustajat ensimmäisen kerran, on kokemus jo karttunut huimasti. Pientä joukkuetta koeteltiin heti SM-karsintojen ensimmäisissä peleissä, koska BSM-turnaus järjestettiin samana viikonloppuna. Tämä oli harmi tiivistä yhteistyötä tehneille joukkueille pienessä kaupungissa, jossa pelaajista on muutenkin huutava pula. Valmentajat sekä pelaajat joutuivat hankalaan tilanteeseen, kun ”joutuivat” valitsemaan kumpaan koetukseen lähtevät taistelemaan. Ykkösjoukkue lähti viikonlopun molempiin peleihin vajaalla miehityksellä ja näistä kahdelle pelaajalle pelit olivat kauden ensimmäiset. Suuret kiitokset Jonna Kaitasaarelle ja Pauliina Elolle siitä, kun heittäytyivät mukaan ja tekivät kaikkensa joukkueen eteen.

Kevään viimeisimpiin peleihin joukkue lähtee haastamaan vastustajansa täysillä. Samalla koetaan ja opitaan paljon uusia asioita niin itsestä, joukkuekaverista, kuin vastustajasta. Vastassa on taitavia ja nopeita joukkueita. Tulevissa peleissä saa tosissaan pistää itsensä likoon. Pelien jälkeen katsotaan mihin tämä voitontahto ja usko ovat riittäneet. Kannustakaa toisianne loppuun asti ja uskokaa omaan tekemiseen! Niin mekin teemme.

Hyvää kevättä kaikille toivottaa UJK Ykkössarjan poppoo!

Menestyminen ei ole avain onnellisuuteen. Onnellisuus on avain menestymiseen. Jos pidät siitä mitä teet, onnistut varmasti.”— Herman Cain