Lapinlahden Luistin -89 odotetusti ringeten SM-sarjan finaaliin

15.03.2014 19:36

LL-89 kohtasi tänään EKS Ringeten Leppävaaran jäähallissa. LL-89 oli voittanut kaksi edellistä välieräpeliä ja finaalipaikka oli tänään ensimmäisen kerran katkolla. LL-89 pelasi alusta pitäen vahvaa peliä eikä EKS Ringetellä ollut pelissä sanansijaa. EKS Ringeten tilannetta ei auttanut myöskään se että LL-89 maalivahti Anna Näki pelasi tänään loistavasti. LL-89 voitti EKS Ringeten tänään 13-1. Tänään MVP:t saivat Anna Näkki, LL-89 ja Jessica Kantee, EKS Ringette. 
 
LL-89:n Marjukka Virta ja Anne Pohjola kertoivat tunnnelmia päivän pelistä ja tulevista finaalipeleistä.
 
”Kausi on tuntunut pitkältä ja rankalta. Osasyynä tähän tunteeseen on varmasti se että oli MM-kisavuosi. Välieräpeleihin on ollut vaikea syttyä, eikä ole saatu sitä todellista ”flowta” päälle. Viime viikonlopun pelissä jouduimme oikeasti puristamaan mailaa ja petraamaan peliämme, joka oli varmasti hyvä tulevia finaalipeljä ajatellen. Ennen finaalipelejä keskitymme maalintekoharjoituksiin, koska niillä tämä peli kuitenkiin loppupelissä voitetaan , kertoo kapteeni Marjukka Virta.
 
”Koko vuoden olemme tähdänneet finaalipeleihin ja viikon päästä ne alkavat. Nyt on se hetki kun joukkueemme syttyy ja lähdemme pelaamaan kurinalaista peliä. Finaaleissa keskitymme pelkästään omaan suoritukseemme ja pyrimme tekemään sen mahdollisimman hyvin, kertoo Anne Pohjola. 
 
Anne Pohjola ja Marjukka Virta, LL-89
 
Päivän toisessa välieräpelissä LuKi-82 Luvialta kohtasi RNK:n Raisiosta. Molemmat joukkueet olivat voittaneet kotipelinsä. LuKi-82 sai rytmistä kiinni heti alusta pitäen, kun taas RNK sortui virheisiin. LuKi-82 voitti RNK:n 9-3.
 
RNK:n valmentajan Timo Himbergin mukaan RNK hukkasi maalintekotilanteita ja kun vastassa on huippujoukkue niin virheisiin ei ole varaa. Himbergin mukaan huomiselle pyritään saamaan samanlainen hyvä pelivire päälle kuin oli viikko sitten toisessa välieräpelissä kotihallissa. 
 
RNK:n ja LuKi-82 neljäs välieräpeli alkaa huomenna klo 14.30. Voitot LuKi-82 hyväksi 2-1.
 
SM-sarjan pronssipeli pelataan 22.3. ja 1. finaalipeli pelataan 22.3. Lapinlahdella.
 
Tulokset
 
EKS – LL-89             1-13
LuKi-82 – RNK          9-3
 
Tulospalvelu