Kilpailusäännöt kaudella 2014-2015

05.03.2014 00:00

Ringetteliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 4.3. Kilpailusäännöt kaudelle 2014-2015. Sääntömuutosesityksiä tuli määräaikaan mennessä ennätysmäärä, 10 kappaletta. Osin esitykset koskivat samaa sääntöä - osin samalla tavoin, osin eri tavoin - ja muutamalle yksittäiselle sääntökohdalle oli omat yksittäiset esityksensä ja näiden kaikkien pohjalta työryhmä pohti asioita ja kirjoitti kilpailusääntökirjaa osin uusiksi. Seurojen tiedoksi saama luonnos tuotti vielä muutamia kommentteja, joita työryhmä pohti ja osan siirsikin hallitukselle hyväksyttäväksi esitettyyn kirjaan.

D-junioreiden osalta työryhmän lähtökohta oli koko ajan, että jotain pitää muuttaa, jotta peliin kuluvaa jääaikaa saadaan lyhennettyä. D-junioreiden osalta hallitus onkin antanut erikseen perustetulle "D-junioreiden peluuttamissääntö"-työryhmälle lisäaikaa ko. säännön muokkaamiseksi. Kaikilta alueilta on työryhmään haettu henkilöitä ja he työstävät sääntöä kevään aikana. Tästä siis lisää myöhemmin.

Selkeänä muutoksena entiseen on farmisopimuksen poistuminen. Tilalle on tullut jo muutaman kerran aiemminkin esitetty rinnakkaisedustusoikeus (REO). REO:n tarkoituksena on mahdollistaa lahjakkaalla juniori- tai nuorten- ikäluokan pelaajalle pelaaminen omassa seurassa omassa ikäluokassa sekä naapuriseuran vanhemmassa ikäluokassa (kun omassa seurassa ei ole sitä vanhempaa ikäluokkaa).

Kilpailusäännöt kaudelle 2014-2015 (pl. D-junioreiden peluuttamissääntö, joka tule myöhemmin keväällä 2014)