Ringeten SM-sarjan runkosarja päättyy lauantaina

28.02.2014 17:37

Tammikuussa oli jo erottautunut neljä joukkuetta, joiden kesken mitalit tullaan jakamaan. Lapinlahti ja Luvia ovat esittäneet vahvoja otteita läpi kauden ja mestaruus tullaan ratkaisemaan todennäköisesti näiden kahden joukkueen kesken. Hyvinkää ja Nokia menettivät mahdollisuutensa pronssipeleihin jo aiemmin ja pronssista tulevat todennäköisesti taistelemaan RNK Raisiosta ja EKS Espoosta. Joukkueet ovat tällä hetkellä hyvin tasaväkiset ja odotettavissa onkin varmasti tasainen taisto pronssimitalista kun niihin peleihin päästään.
 
Lapinlahti tulee voittamaan runkosarjan ja toisena on Luvia. Lauantaina RNK kohtaa Blue Ringsin, EKS kohtaa Hyvinkään ja Luvia kohtaa sarjajumbon VG-62 Naantalista.
 
Karsintapeleihin todennäköisesti osallistuvat Blue Rings ja VG-62. He saavat vastaansa Helsingin ja UJK:n Uudestakaupungista.
 
Sarjataulukko
 
Lapinlahti 54 pistettä
Luvia 49 pistettä
Raisio 34 pistettä
Espoo 32 pistettä
Nokia 18 pistettä
Hyvinkää 16 pistettä
Blue Rings 15 pistettä
VG-62 1 piste
 
Sarjanousija NoU Ringette on pelannut hyvän kauden ja he tulevat varmasti tulevinakin kausina olemaan vahva ehdokas mitalipeleihin. SM-sarjan kolme parasta pääsevät edustamaan Suomea Seurajoukkueiden MM-kisoissa Tukholmassa, vuodenvaihteessa 2014-2015.
 
Finaalipelit alkavat 22.3. ja ne pelataan paras viidestä järjestelmällä. Ensimmäinen mahdollinen ratkaisu on 29.3. SM-sarjan pronssipeli pelataan 22.3.
 
Ykkössarjassa on jäljellä vielä 1.3. pelit. Tällä hetellä UJK johtaa ykkössarjaa kahdella pisteellä ennen Helsinkiä. Jos Helsinki voittaa Tikkakosken Tikan niin UJK ja Helsinki tulevat pelaamaan uusintaottelun Ykkössarjan voitosta karsintapelien aikana. Pronssin on varmistanut itselleen jo Lahti Ringette.
 
Tulevat pelit 1.3.
 
SM-sarja
13.00         Blue Rings – RNK         Tuusula
14.45         EKS – Hyvinkää           Leppävaara
15.00         VG-62 – LuKi-82          Kuparivuoren Aurinkoareena
 
Ykkösarja
13.15.        Tikka – Helsinki           Tikkakoski
16.30         Lahti – Haukat             SOL Areena