VIERASKYNÄ: VG-62 BSM-joukkue

10.02.2014 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tämän kuudennentoista kirjoituksen on kirjoittanut VG-62:n BSM-joukkueen joukkueenjohtaja Jaana Saraste.


KOHTI SM-TURNAUSTA

Suuren urheilujuhlan tuntua on ilmassa olympialaisten ollessa käynnissä. Niin myös meidän joukkueella täällä Naantalissa. Vielä on muutama tärkeä peli jäljellä varmistaaksemme paikkamme BSM -opputurnaukseen.

Pelit ovat olleet melkoista vuoristorataa viimeaikoina. On ollut laskuja ja nousuja koettavana. Sairastumiset sekä loukkaantumiset ovat verottaneet pelaajia ja aika pienellä porukalla on ollut pakko selviytyä. Osa tytöistä on myös päässyt tällä kaudella haistelemaan edustusjoukkueen tunnelmaa ja SM-sarjan vauhtia. Tästä varmasti on jäänyt käteen halu harjoitella entistä suuremmalla sydämellä.

Aina keskustelua herättävä asiahan on sarja-systeemi ja SM-mitalien kohtalo? Suomen mestaruuden ratkaiseminen turnausmuotoisessa tapahtumassa saattaa SM-mitalien arvon ehkä hieman väärille raiteille. Itse sarjamuotohan on nyt hyvä varsinkin SM-sarjaan selvinneille. Mutta mietintään voisi laittaa kunnon play-off pelaamisen. Pelattaisiin suoraan mitaliottelut runkosarjan parhaiden välillä. Silloin saisi koko pitkä tiukka sarja arvoisensa päätöksen ja jokainen peli suuremman merkityksen.

Yksi ajatus myös ilmaan, pitäisikö alkusarjan parhaiden saada pisteitä mukaansa jatkosarjoihin? Toisiko se enemmän panosta jokaiseen otteluun alusta asti? Jos halutaan turnaus keväälle, voisihan sen toki järjestää, mutta ilman SM-arvoa.

Meidän tytöt ovat onnekkaita saadessaan harjoitella ja pelata takavuosien pistenikkareiden opissa ja ohjauksessa. Valmentajien tehtävä ei varmasti aina ole ruusuilla tanssimista. Varsinkaan tämän ikäisten nuorten naistenalkujen tunnekuohujen keskellä. Joten tähän seuraavaan lauseeseen yhtyy varmasti jokainen joukkueen jäsen ja myös vanhemmat. Nöyrimmät kiitokset jaksamisesta ja loistavasta valmennuksesta Milla ja Pave!

Mukavaa talven jatkoa kaikille ringeten ystäville.