VIERASKYNÄ: nuorten maajoukkue

20.01.2014 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tästä kolmannessatoista kirjoituksesta on vastannut nuorten maajoukkueen joukkueenjohtaja Liisa Kanninen.


Ringette ykkösuutisena 2016?

Ringeten MM-kisat järjestettiin vuodenvaihteessa lajin 50-vuotisen historian kunniaksi ringeten synnyinkodissa North Bayssa, Kanadassa. Kisojen menestys oli juuri sitä mitä ringettekansa haaveili: tuplamestaruus! Suomen naisten maajoukkue voitti ringeten maailmanmestaruuden jo kuudennen kerran ja U19 maajoukkueelle voitto oli toinen. North Bayssa pelattiin lisäksi ensimmäistä kertaa Presidents’ Trophysta, jonka U19 maajoukkue ansiokkaasti toi myös mukanaan Suomeen.

Suomen maajoukkueet saapuivat 7.1.2014 kolmen pokaalin kanssa Helsinki-Vantaan lentokentälle, jossa vastassa oli joukko faneja, vanhempia, Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton väkeä sekä Opetus-ja kulttuuriministeriön edustaja tuomassa ministeri Paavo Arhinmäen kirjalliset onnittelut. Tästä huomiosta joukkueemme olivat erityisen otettuja.

Maajoukkueidemme upeasta menestyksestä ovat eri paikallislehdet uutisoineet kiitettävästi. Pelaajia on nostettu esiin ja ainakin Savon Sanomat kirjoitti Lapinlahden Luistin -89:n pelaajien MM-menetyksestä etusivullaan. Kaikkien lehtien palstoille ringeten MM-tuplakulta ei kuitenkaan kunnolla mahtunut. Esimerkiksi Helsingin Sanomat raportoi naisten maajoukkueen menestyksestä vain muutamalla rivillä eikä mainintaa U19 maajoukkueen kultamitalista ollut lainkaan. Tyytymättömyys lajimme huomiointiin nouseekin aina ajoittain. Kyseessä ei kuitenkaan ole vain ringeten ongelma, vaan tästä kärsivät myös muut pienen harrastajamäärän lajit sekä erityisesti naisten ja tyttöjen urheilu. Lajimme näkyvyyden eteen on tehtävä yhteisvoimin töitä. Näissä talkoissa tarvitaan niin Ringetteliittoa, seuroja, pelaajia, toimihenkilöitä kuin kaikkia lajin parissa olevia ringetteihmisiäkin.

U19 maajoukkueen soittolistalta poimittu kappale ”Kultaa” kaikui Helsingin Rautatientorille tänäkin talvena rakennetussa Jääpuistossa 12.1.2014, kun ringeten tuplamestareille järjestettiin mitalikahvit. Tämä tapahtuma oli ihastukseksemme herättänyt median huomion, ja paikalla olivat sekä MTV3 että YLE, joiden uutislähetyksistä mestaruushuumaa saatiin illalla katsella.

Seuraavat MM-kisat järjestetään kahden vuoden kuluttua Helsingissä. Jääpuistossa paikalla olleen Helsingin liikuntajohtajan Anssi Rauramon mielestä kaikki MM-kisat ovat kaupungille tärkeitä tapahtumia. Kotikisat ovatkin hyvä paikka kääriä hihat ja hakea lajillemme lisää näkyvyyttä eri medioissa.