Suomi voitti 1. finaalipelin

03.01.2014 01:28

Hallissa oli huikea tunnelma kun Suomi ja Kanada kohtasivat ensimmäisessä finaalipelissä. Suomi ja Kanada pelaavat Sam Jacks Trophysta ja sarja pelataan paras kolmesta. Kansallislaulun soidessa Suomen pelaajat olivat yhtä suurta perhettä ja heistä huokui itseluottamus ja taistelutahto.

Suomi aloitti pelin vahvasti ja viiden minuutin kohdalla Suomi johti ottelua 3-0. Suomi hallitsi selkeästi rengasta ensimmäisen erän ja maalivahti Anna Näkki onnistui torjunnoissa hyvin. Toisen erän aikana Kanada pääsi kaventamaan eroa ja kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 2-5. Kolmas erä oli jälleen Suomen näytöstä ja kahden minuutin kohdalla Pukkila kasvatti Suomen johtoa tilanteeksi 2-6. Neljä minuuttia ennen erän loppua Kanadan Hartley teki kavennusmaalin. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 3-6. Viisi minuuttia ennen erän loppua tilanne oli 4-8 Suomen hyväksi, mutta fanit halusivat ahnaasti lisää maaleja. Katsomosta kuului edelleen ”maali” huudot sekä taustalla rumpujen päristykset. Ottelu päättyi numeroihin 4-8. Jos Suomi voittaa huomisen pelin niin Suomi voittaa kuudennen maailmanmestaruutensa.

Kuva: Brian W Doherty Anne Pohjola

Valmentajat Timo Himberg ja Kim Forsblom olivat tyytyväisiä kokonaisuuteen. Pelaajat onnistuivat erinomaisesti lähes kaikilla osa-alueille, sillä ainoastaan avauspelaamisessa voisi olla parannettavaa. Puolustajista Jessica Kantee ja Annamari Tuokko hoitivat hyvin tonttinsa sekä Marjukka Virta maalintekijänä. Virta valittiinkin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Nuorten peli Kanadaa vastaan pelataan 3.1. klo 16.00 ja naisten peli Kanadaa vastaan alkaa klo 19.00 (7 h aikaero). 

Otteluraportti:

http://www.leaguestat.com/ringettecanada/worlds/en/stats/text-game-report.php?game_id=3639

Tulospalvelu:

http://www.leaguestat.com/ringettecanada/worlds/en/stats/schedule.php 

 

Mediaopas:

http://ringette.skrl.fi/File/Maa-%20ja%20aluejoukkueet/Team_Finland_2013_Mediaopas.pdf?rnd=1388173195

 

Team Finland Kisasivut:

http://ringette.skrl.fi/fi/Maajoukkueet/WRC2013+North+Bay%2C+Kanada.html

 

WRC2013 viralliset kisasivut:

http://worldringettechampionship2013.com/home.php