VIERASKYNÄ: Tikan Ykkösjoukkue

06.01.2014 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tämä seitsemästoista kirjoitus on Tikkakosken Tikan Ykkössarja-joukkueelta ja sen kapteeni Marita Hämäläiseltä. 


Keski-Suomen Tikkakosken Edustusjoukkue ei joululomalle kauaa malttanut jäädä, ainoastaan pyhäpäivinä jäähallin ovet olivat suljettuina. Harjoitukset ovat pyörineet melkein normaaliin tapaan, ja sehän sopii myös meidän naisille. Joulutauolla pelasimme myös harjoitusottelun jääkiekkopiiristä koottua miesjoukkuetta vastaan.

Meidän joukkueelle on tullut tavaksi pelata ringetteä miehiä vastaan aika ajoin. Miehillekin se tuo mukavaa vaihtelua omiin harjoituksiinsa ja me saamme myös pelata tavallista kovempaa heitä vastaan. Näistä peleistä saamme paljon arvokasta kokemusta. Ensimmäisen kerran miehiä vastaan pelasimme viime kaudella, kun järjestimme ringetteottelun Jyväskylän Harjoitusjäähallissa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan poikia vastaan. Tikkakosken Edustusjoukkueessa on muutama nainen, jotka opiskelevat kyseistä alaa, ja saimme järjestettyä ystävyysottelun.  Miehet suostuvat peleihin nopealla aikataulullakin, ja otteluissa on aina kaikki toimitsijat hyökkäyskellon käyttäjästä tuomareihin saakka. Kyseisissä peleissä saamme harjoitella kovuutta, oveluutta ja hioa omia kuvioitamme.

Pelaaminen miehiä vastaan on todella hyvää harjoitusta meidän joukkueelle, koska Ykkössarjassa pelataan melko kovaa, SM-sarjasta puhumattakaan. Joukkueemme on tehnyt lujasti töitä, mutta tarvitsemme lisää kokemusta ja itseluottamusta. Harjoitusottelut vahvempia miehiä vastaan tuo hyvää vastusta ja toivottavasti antavat heillekin jotain uutta omaan lajiinsa. Edustusjoukkueemme on näiden harjoituspelien myötä vahvempia, myös henkisesti tuleviin peleihimme.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille ringettejoukkueille ja Ringetteliitolle Tikkakosken Edustusjoukkueen väeltä!