VIERASKYNÄ: Blue Rings White BSM-joukkue

02.01.2014 16:08

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tämä kuudestoista kirjoitus on Blue Ringsin White-joukkueelta. 


Tasaista vääntöä

Kun B nuorten karsintasarja on nyt pelattu ja jyvät eroteltu akanoista on jäljelle jäänyt mielikuva todella positiivinen. Vaikka meidän joukkue jäikin ykköseen jatkamaan, olisi meillä ollut täydet mahdollisuudet pelillisesti myös SM-sarjaan. Sarjan keskikasti oli niin tasainen, että pelithän ratkottiin yhden maalin eroilla joka on ringetessä häviävän pieni, mutta niin ratkaiseva suuri ero. Maali sinne toinen tänne ja sarjataulukko olisi kokonaan toisen näköinen. Hyvä näin, ja ei kun eteenpäin.

Hieno muutos aikaisempaan oli sarjojen muuttaminen SM- / Ykkössarjaksi. Pelaaminen alemmassa jatkosarjassa ei juuri pelaajia voisi vähempää motivoida, mutta nyt pelataan kuitenkin ykkössarjan paremmuudesta. Palkitaanko ykkösen parhaita tai SM-sarjan parhaita on kysymys vailla vastausta, mutta oleellista on, että peleissä saadaan säilymään tavoitteellisuus ja motivaatio. On vaikea käsittää aikaisempien vuosien valmentajien motivointikeinoja, kun joukkue on pelannut alemman jatkosarjan pelejä jotka eivät ole johtaneet mihinkään.

Jotta saataisiin loppukaudella vielä lisää jännitettävää, ja saataisiin pidettyä pelaajat ja valmentajat motivoituneina loppuun saakka, voitaisiin pelata joku Cup SM-sarjan 7 ja 8 vastaan ykkösen 1 ja 2. Näin saataisiin yksi kiva tapahtuma tai minisarja lisää, ja peleille merkitystä myös loppukaudeksi.

Jotta meillä olisi mahdollisuus tulevaisuudessa saada vieläkin värikkäämpiä kausia, ja lisää tapahtumia tarvitaan rohkeutta heittäytyä ja heittää uusia ideoita liiton suuntaan. Ei suurella tunteella ja ehdottomuudella, vaan ideoita hautomoon. Jokainen pelaaja joka harjoittelee kesän omatoimista jaksoa lukuun ottamatta 3:sta 8 kertaan viikossa, haluaa pelata paljon. Onko 24-26 peliä kaudessa paljon? Onko se mitenkään suhteessa harjoitus määriin? Pelimäärien lisääminen aiheuttaisi toki lisää kustannuksia, ollaanko siihen valmiita, ja jos ei niin miksi? Myös arkipelien määrä lisääntyisi, mutta nämä olisivat varmasti pääsääntöisesti lähialueiden pelejä. Miksi tuntuu että moni on valmis sijoittamaan poikien harrastamiseen kaksin- tai kolminkertaisia summia, vaikka tosiasiassa kyse on pojillakin vain harrastamisesta?

Toivotaan kaikille joukkueille, pelaajille, valmentajille, toimihenkilöille ja koko ringette väelle hyvää loppukautta 2013-2014! Onnea ja menestystä peleihin! Pidetään liput korkealla ja kehitetään lajia ja toimintaa jatkuvasti parempaan siinä omassa ruudussa joka meille on sattunut :-).