Uudenvuodenaattona nuoret ja naiset voittivat pelinsä MM-kisoissa

01.01.2014 08:25

Aamulla nuoret avasivat kisat voittamalla Ruotsin 28 - 1 ja illalla naiset voittivat 8 - 6 Kanadan harjoituspelissä. MM-kisojen yhteydessä vietetään lajin 50-vuotisjuhlia lajin synnyinkaupungissa North Bayssa, Ontariossa.

Suomen U19 joukkue hallitsi peliä koko ottelun ajan. ”Pelin alku oli hyvä, mutta ote herpaantui hetkeksi toisen erän puolivälissä. ”Jaloissa painoi, mutta pelin rauhoittamisen jälkeen joukkue sai taas pelistä kiinni, jonka jälkeen ottelu sujuikin näytöstyyliin”, tiivisti joukkueen vastuuvalmentaja Jouni Levander ottelun. Levander oli tyytyväinen, että joukkue jaksoi pelata ottelun tyylikkäästi loppuun saakka. Levander oli ilahtunut monien pelaajien onnistumisista sekä siitä, että kenttäviisikot pääsivät hiomaan yhteispeliään.

 

Valmentaja Niko Tuominen kertoi joukkueen toteuttaneen juuri sitä, mitä on harjoiteltu. ”Pelasimme omaa peliä lähes koko 60 minuuttia”, hän kommentoi. Jatkopelejä ajatellen olikin tärkeää, että joukkueen oma vauhti pysyi yllä eikä lähdetty vastustajan vauhtiin. Roosa Salonen ja Sara Tenhovaara onnistuivat maalinteossa. Ruotsin ainokaisen maalin teki Linda Björling. 

 

Naisten harjoitusottelu tarjosi katsojille vauhtia, taitoa ja armotonta taistelua. Suomi nousi hienosti 3 maalin takaa-ajotilanteesta lopulta 8-5 voittoon. Peliä oli seuraamassa suuri joukko suomalaisia kannattajia ja yhdessä kanadalaisten kanssa katsomoon saatiin oikein hyvä kisatunnelma. Ottelun alku oli Suomelta vähän nihkeä, valmentajien mielestä ei ehkä oltu ihan valmiita peliin. Ottelun edetessä saatiin jalkaa paremmin liikkeelle ja oma peli paremmin haltuun. Laukausten laadun parannuttua alkoi myös maaleja syntyä. Jäähyjä pelissä oli vähän liikaa ja viisikkopelaaminen kärsi. Parasta pelissä oli nousujohteisuus; joukkueen tekeminen parani pelin edetessä ja luotto omaan tekemiseen säilyi alusta loppuun. Tiettyjä asioita on vielä hiottava mm. hyökkäyspään pelaamiseen parannusta, samoin renkaalliseen pelaamiseen. Finaalisarjasta on tulossa tasainen. Kanadalla on lahjakkaita, taitavia pelaajia joiden kanssa pitää olla valmiina. Tiukkoja pelejä on tulossa.

Kuvat