Yhteistyö pietarilaisten kanssa jatkuu vahvana

20.12.2013 14:12

Etelä-Savon Liikunta (ESLi) on tehnyt lähialueyhteistyötä Pietarin Urheilukomitean kanssa yli kymmen vuoden ajan. Pietarin Urheilukomitean johto vieraili Mikkelissä perjantaina 13.12. ESLi:n koordinoimassa vuosittaisessa lähialueyhteistyökokouksessa. 

Pietarin Urheilukomiteasta olivat edustettuina edustettuna  Pavel Belov, Pietarin Urheilukomitean varajohtaja, Vera Ageeva, kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija, Vladimir Kulikov, urheilukomitean lajipäällikkö (mm. yu, lentopallo), Konstantin Tkhostov, ringetteliiton puheenjohtaja.

Suomen puolelta kokoukseen osallistuivat Suomen olympiakomitean pääsihteeri Mika Sulin, vt. maakuntajohtaja Riitta Koskinen, lajiliittojen edustajina Kirsti Partanen (voimistelu), Kalle Husso (yleisurheilu), Salla Mäkelä (ringette), Risto Kovanen (lentopallo), Taina Korell (Tanhuvaaran Urheiluopisto), Jukka Tammisuo (Suomen Nuoriso-opisto) sekä ESLi:n edustajina Pirjo Rusanen ja Heino Lipsanen.

Ringetessä yhteistyö on pitkällä. Suomen Ringetteliitto on auttanut Pietarin Urheilukomiteaan perustamaan Ringetteliitto Pietariin. Kokouksessa sovittiin erilaisten turnausten järjestämisestä maiden välillä.

Lauritsalan Visa on monilajiseura Lappeenrannasta, jossa on syksyllä aloitettu ringettekoulu. Vuodenvaihteessa se saa kansainvälistä kosketusta kun Venäjän pietarilaiset saapuvat ystävyysotteluun Lappeenrantaan.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet ringeten pelaamisen syksyllä ja ovat siksi lähtökohdiltaan tasavertaisia. Pelaajien iät ovat keskimäärin 8-10 vuotta. Ottelu ja tapaaminen tapahtuvat lauantaina 4. tammikuuta kello 12.00 Holiday Clubin jääareenalla Rauhassa, Lappeenrannassa.

Joukkueiden kohtaaminen on historiallisesti ensimmäinen kerta näille ryhmille. Se on pelaajille myös ainutlaatuinen liikunta- ja kulttuurikokemus. Lauritsalan Visa sai viime syksynä apurahan ringeten käynnistymiseenja on pyörittänyt syksystä asti ringettekoulua. Yleisö on tervetullutta seuraamaan tätä kansainvälistä kohtaamista.

Samana viikonloppuna Lyceum 369 joukkue matkaa Tampereelle ja Tikkakoskelle turnaukseen. Tämä joukkue sai viime keväänä järjestetyssä Katinpentuturnauksessa Fair Play –lautasen ja tulevat ensi keväänäkin osallistumaan kyseiseen turnaukseen.