Tunnelmia viimeistelyleiriltä ennen WRC2013-kisoja

09.12.2013 19:57

Naisten ja nuorten U19 maajoukkueet kokoontuivat viimeisen kerran ennen pian lähestyviä MM-kisoja Pieksämälle viimeistelyleirille 6.-7.12.2013. Leirin järjestelyissä oli vahvasti mukana Pieksämäen Pallo-Sepot (PiPS). 

Maajoukkueiden leiri Pieksämäellä täytti hienosti sille asetetut tavoitteet: maajoukkueiden valmistautuminen MM-kisoihin ja ringeten alueellisen toiminnan vahvistaminen. PiPS:n aktiivit olivat organisoineet hienon tapahtuman, josta jäi hyvät muistot sekä junnuille että maajoukkuepelaajille.

PiPS:in ja Kangasniemen Palloilijoiden (KaPa-51) ringettejunioirit ja luistelukoululaiset pääsivät jäälle yhtä aikaa maajoukkuepelaajien kanssa PiPS:in järjestämässä junioritapahtumassa. Itsenäisyyspäivän kunniaksi tapahtuman aluksi kajahti Maamme-laulun;  juhlava hetki Pieksämäen hallissa viritti noin 40 eri-ikäistä innokasta junioria mukavaan tunnelmaan. PiPS:in valmentajien johdolla ja maajoukkuepelaajien opastamina juniorit harjoittelivat ja saivat hyviä vinkkejä omaan pelaamiseensa. Monen junioripelaajan päivä varmasti huipentui kuitenkin siihen, kun maajoukkuepelaajat jakoivat nimikirjoituksia ja joukkueiden pelaajakortteja. 

Viimeistelyleirillä joukkueet harjoittelivat edustamisen lisäksi toki pelillisiäkin asioita. Molempien joukkueiden leiriohjelmaan kuului kolme jääharjoitusta. Naisten harjoituksissa pääpaino oli viisikkopelaamisessa ja yhteispeli on parantunut pikku hiljaa, hiottavaa toki jäi vielä Kanadaankin. Päävalmentaja Timo Himberg on tyytyväinen joukkueen hyvään yhteishenkeen ja kovaan tekemisen meininkiin. Jään ulkopuolella valmistauduttiin kisaviikon aikatauluja suunnittelemalla ja hauskuutta itsenäisyyspäivän iltaan toivat "Putouksen uudet hahmot" jotka kisasivat joukkueenjohdon suosiosta. Sekä pelaajat että koko johtotiimi jätti Pieksämäen hyvillä mielin; usko ja luottamus omaan tekemiseen ja osaamisen on vahva. Nyt vietetään joulua rauhallisin mielin ja kohta jo istutaankin koneessa.

Nuorten maajoukkueen valmentajien Jouni Levanderin ja Niko Tuomisen mielestä Pieksämäen leiri oli kaikinpuolin onnistunut. ”Pelillisissä asioissa saavutimme leirille asetetut tavoitteet ja olemme valmiita lähtemään kisoihin” Levander summasi. Pelaajista huokui vahva joukkuehenki ja yhteenkuuluvuuden tunne sekä selkeä suunnitelma kohti yhteistä tavoitetta.   

Joukkueiden valmistautuminen kisoihin alkaa jo joulunaikaan, kun tulevaan aikaeroon aletaan valmistautua siirtämällä rytmiä kohti Kanadan aikaa. Joukkueet kokoontuvat 27.12.2013 lentokenttähotelliin ja lähtevät aikaisin 28.12.2013 aamulla kohti Kanadan North Bayta. 

MAAJOUKKUEIDEN KISASIVUT