VIERASKYNÄ: Hyvinkää Ringeten SM-joukkue

23.12.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tämä viidestoista kirjoitus on Hyvinkää Ringeten pelaajien Emmi Jusslinin, Taina Jääskeläisen ja Jenni Korhosen käsialaa.


MM-kisat ja joulutauko

Joulutauko lähenee ja sen myötä MM-kisajoukkueet matkaavat Kanadaan kisaamaan. Meiltäkin Hyvinkäältä, naisten edustuksesta, maajoukkueessa pelaavat Mira "Sydäri"  Sydänmaa ja Annamari "Tuksu" Tuokko, joten varma puolustuspeli on taattu. Heidän lisäksi valmentaja Kim Forsblom sekä huoltaja Pekka Takala ovat mukana kisarähinöissä. Tänä vuonnahan kisat eroavat aikaisemmista kisoista monellakin tavalla. Kyseessä on ringeten 50-vuotis juhlavuosi ja samalla ensimmäiset nuorten ja naisten samaan aikaan järjestettävät MM-kisat. 

Naisten MM-kisoissa tänä vuonna mukana on totuttuun tapaan Suomen lisäksi Kanada, Ruotsi ja USA. Kisajärjestelyt poikkeavat aiemmasta siten, että Ruotsi ja USA pelaavat pronssiottelun keskenään ja Suomi ja Kanada paras kolmesta menetelmällä taistelevat kahdesta ylemmästä sijasta. Ennen varsinaisia kisoja pelataan nuorten ja naisten välisiä harjoitusotteluita maiden välillä. Suomen naiset lähtevät kisamatkalle hallitsevana maailmanmestarina.

Muut pelaajat SM-sarjassa viettävät noin kuukauden mittaista joulutaukoa pelien osalta. Tämä jakso on loistava mahdollisuus jokaiselle pelaajalla keskittyä yksilötaitojen kehittämiseen ja luistelukunnon ylläpitoon. Joulutauolla myös lomailu on sallittua ja se vaikuttaa väistämättä jäätreenien läsnäoloihin, joten pienellä kokoonpanolla luistella todellakin saa ja paljon. Näin ollen armoton harjoittelu jatkuu kinkun syönnin ohella ja sarjapelitkin jatkuvat täydellä teholla taas Loppiaisen jälkeen 11.1.2014. 
Tuona lauantaina SM-sarjapelejä pelataan täysi kierros seuraavanlaisesti:
LuKi-82 - VG-62 klo 14.30
LL-89 - NoU klo 15.00
RNK - Blue Rings klo 15.30
Hyvinkää Ringette - EKS klo 16.00

Tervetuloa kannustamaan joukkueita!

Toivotamme kaikille Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta 2014 sekä erityisesti kisajoukkueille tsemppiä ja taistelutahtoa Kanadaan! :)