VIERASKYNÄ: Haukkojen BSM-joukkue

09.12.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tässä kolmannessatoista kirjoituksessa Haukkojen BSM-joukkue kertoo pienen joukkueen arjesta.


Ja se pienen joukkueen arki....

Halvan karkkitalkoot, kanervat, sukkia, boksereita, joulukukkien paketointia, jos vaikka vielä pesuaineita ja vessapaperia. Se on sitä pienen joukkueen varainhankintaa kauheimmillaan. Hommia on paiskittu koko alkukausi ja samat kuviot on edessä, jotta päästään kunnialla kausi loppuun. Mitähän sitä vielä keksisi, jotta saataisiin joukkueelle lisätuloja.

Kauteen lähdettiin varsin pienellä pelaajavahvuudella 10+1. Näin pienellä joukkueella ei ole "varaa" menettää sairasosastolle kovinkaan montaa pelaajaa, joten onneksemme olemme saaneet kaksi uutta pelaajaa. Pelaajamäärä on nyt huikeat 12+1. Sisukas joukkueemme koostuu 97-94 syntyneistä pelaajista.  Apuja olemme saaneet myös C-junioreilta että Ykkössarjan pelaajilta.

Joukkueen ensimmäinen tavoite, koosta huolimatta, oli kaikille selvä, kahdeksan parhaan joukkoon. Toimihenkilöpuolella ei voisi enää parempi tilanne olla, homma pyörii kolmen huoltajan ja kahden jojon voimin. Valmennuksesta vastaa kaksikko Noora Petäjäniemi ja Emmi Öystilä. Valmennus on saanut avukseen myös varsin laadukkaan ringeten valmennuspäällikön, jonka saavutuksia useampi juniori on saanut ihailla vuosien ajan, jopa ringeten MM-kisoissa. Haukoissa ringeten valmennuspäällikön pestiä hoitaa Minna Vehviläinen (os. Petäjäniemi).

Nyt kun olemme saavuttaneet ensimmäisen tavoitteemme, B SM-sarja paikan kahdeksan parhaan joukossa, on aika onnitella joukkuettamme. Tästä on hyvä jatkaa. Taitaa olla aika loppuun kulunut sanonta "Nälkä kasvaa syödessä", mutta mikä ettei, käytetään vaikka sitä ja Kisakalliota kohti. Sitä ennen kuitenkin talkoohanskat käteen ja muutama keikka tekemään, niin päästään bussilla länsirannikolle, niin ja tokihan muutama kanapastakin käydään ABCllä ohimennen nauttimassa.

Joulua ja Joulupukkia odotellen,
Haukat Ringette B

”PS: Rakas Joulupukki, olemme olleet kilttejä ja säästäväisiä. Siitä huolimatta tekee tiukkaa, joten joskus kun onnistuisi peliaikataulujen sorvaaminen niin, että voisimme muutaman kerran mennä vierasotteluihin edustusjoukkueen kanssa samalle paikkakunnalle samalla bussilla, niin olisi mahdottoman kiva juttu.”