Maajoukkueiden leirikuulumisia

12.11.2013 11:50

RINGETEN  MAAJOUKKUEET MATKALLA MM-KISOIHIN

Ringeten naisten ja nuorten maajoukkueet valmistautuvat tammikuun alussa Kanadan North Bay:ssä pelattaviin MM-kisoihin. Kisakallion urheiluopistolla naisten joukkue leireili 8.-10.11.2013 ja nuoret 9.-10.11.2013. Molemmat joukkueet pitävät vielä Viimeistelyleirin Pieksämäellä 6.-7.12.2013 ennen lähtöä Kanadaan.

Kisamatka alkaa kokoontumisella Vantaalla 27.12.2013 ja lento kohti Kanadaa lähtee 28.12.2013. Naisilla MM-kisat alkavat harjoitusottelulla Kanadaa vastaaan jo 30.12.2013 ja ensimmäinen varsinainen ottelu Kanadaa vastaan käydään 2.1.2014. Nuoret kohtaavat North Bay:ssä ensimmäisenä Kanadan harjoitusottelussa 30.12.2013, ja 31.12.2013 käynnistyvässä Presidents' Pool:issa ensimmäisenä vastaan luistelee Ruotsi.

Naisten maajoukkue

Valmistavan leirin tunnelma oli rento ja innostunut. Naisten kolme maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa treenasivat vapautuneessa ja tekemiseen keskittyneessä ilmapiirissä. Hauskuutta tiukan harjoittelun vastapainoksi toivat ensi kertaa MM-kisoihin matkaaville pelaajille annetut tehtävät, joten iloa ja heittäytymistä näkyi myös kaukalon ulkopuolella.

Valmentaja Timo Himberg oli leirin jälkeen tyytyväinen. Koko viikonlopun ajan oli nähtävissä hyvää tekemistä sekä jäällä että jään ulkopuolella. Pelaajien kanssa käytiin läpi paljon pelillisiä asioita ja niissä päästiin hyvin eteenpäin.

Kisoihin on aikaa nyt noin kaksi kuukautta. Viimeinen yhteinen tapaaminen ennen kisamatkaa joukkueella on Pieksämäen viimeistelyleirillä 6.-7.12.2013. Leirillä haetaan joukkueelle vielä tiiviimpää kiinteyttä ja pelillisten asioiden hiomista. Kokonaisuutena joukkue on hyvässä vauhdissa kohti juhlavuoden MM-kisoja.

Nuorten U19-maajoukkue

Nuorten U19-maajoukkue harjoitteli leirillä ensimmäistä kertaa lopullisessa kokoonpanossaan. Joukkueen päävalmentaja Jouni Levander piti leiriä ryhmäytymisen kannalta erittäin tärkeänä. Viikonlopun ohjelma koostui jääharjoitusten lisäksi useista erilaisista ryhmätöistä, joilla juuri haettiin joukkuehengen muodostumista. Pelaajat saivat myös maajoukkuepaitansa lauantai-iltana järjestetyssä tunnelmallisella tilaisuudessa Finlandia-hymnin soidessa.

Maajoukkuepaita vedetiinkin päälle jo heti sunnuntaina, kun harjoitusottelun vastatustajaksi Kisakallioon saapui EKS Espoosta. Tässä isänpäiväottelussa nuorten maajoukkue pääsi harjoittelemaan leirin aikana opittua ja EKS antoi joukkueelle erittäin kovan vastuksen. Ottelu päättyi nuorten maajoukkueen voittoon 6-5.

Valmentajat pitivät leiriä kokoinaisuudessa oikein hyvänä ja antavan suuntaa sille, mihin Pieksämäen Viimeistelyleirillä täytyy vielä keskittyä.