Seuraväki kokoontui seuraseminaariin Lohjalle

11.11.2013 14:11

Seuraseminaarissa kuultiin hyviä seuraesimerkkejä ja tavattiin kaukalopallon alueiden edustajia

Syksyn seuraseminaarissa lauantaina 9.11. kuultiin liiton ajankohtaisten asioiden lisäksi Vantaan kaupungin, Kansainvälisen Ringetteliiton ja ringetteseurojen esityksiä.

Vantaan kaupungin liikuntasuunnittelija Kristian Åbacka kertoi millaista yhteistyötä Vantaan kaupunki tekee paikallisten urheiluseurojen kanssa. Mm. Ringette Walapais Vantaalta tekee yhteistyötä kaupungin kanssa pitämällä ringeten esittelytunteja niitä haluaville kouluille. Seuran puheenjohtaja Suvi Kukkonen kertoi, että yhteydenottoja kouluilta tuli heti, kun kaupunki oli lähettänyt esitteen asiasta kouluille. Kaupunki maksaa seuralle korvausta pidetyistä esittelytunneista.  Jatkossa kaupunki toivoisi seurojen myös järjestävän yhä enemmän kerhotoimintaa kouluille koulupäivän aikana tai sen välittömässä läheisyydessä. Kerhotoimintaa suunnittelevan seuran kannattaa olla kouluun yhteydessä heti vuoden alussa, jolloin koulu suunnittelee seuraavan lukuvuoden toimintaa ja anoo kaupungilta määrärahat siihen.

Maajoukkue- ja EKS Ringeten SM-sarjapelaaja Salla Kyhälä kävi kertomassa seuroille oppisopimuskoulutuksestaan. Kyhälä opiskelee Kisakallion urheiluopistolla liikuntaneuvojaksi. EKS ja Kisakallio ovat tehneet oppisopimuskoulutuksen ja Kyhälä työskentelee opiskelun yhteydessä 25h/vko EKS:ssä juniorivalmentajana ringeten parissa. Sallan työtehtäviin kuuluu vastuu seuran ringettekouluista, ringeten esittely kouluissa, juniorijoukkueiden jäillä valmentaminen kerran viikossa ja seuran taitojäiden ohjaus. Tukea Sallan palkkaamisen seura sai Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuesta.

IRF:n varapuheenjohtaja ja entinen maajoukkuepelaaja Sini Forsblom kävi esittelemässä Kansainvälisen Ringetteliiton toimintaa. IRF:n tehtävä on vastata MM-kisoista ja seurajoukkueiden MM-kisoista yhteistyössä järjestävän maan kisaorganisaation kanssa. Lisäksi IRF tukee taloudellisesti yhdessä Suomen ja Kanadan liiton kanssa uusia aloittavia ringettemaita. Tällä hetkellä tukea ovat saaneet mm. Venäjä, Arabiemiraatit ja Slovakia. Sini toivoi, että myös suomalaiset seurat edistäisivät ringeten kansainvälisyyttä tekemällä turnausmatkoja ulkomaille.  

Lahti Ringeten puheenjohtaja Jarkko Hellsten kertoi miten seuran hallituksen tueksi on saatu lisää ihmisiä mukaan seuran kehittämiseen. Lahti Ringetessä toimii hallituksen tukena neljä työryhmää, joiden tavoitteena on

  • seuratoimijoiden määrän kasvattaminen
  • harrastaja- ja joukkuemäärän kasvattaminen ja vakiointi
  • harrastuskustannusten kurissapitäminen
  • joukkueiden toiminnan yhtenäistäminen ja vakiinnuttaminen

Työryhmät ovat:

  • uusien pelaajien hankintatyöryhmä
  • joukkuetoiminnan työryhmä
  • valmennustoiminnan työryhmä
  • varainhankinnan työryhmä

Jokaiseen työryhmään kuuluu yksi hallituksen jäsen. Työryhmät ovat tehneet omat suunnitelmansa tavoitteiden saavuttamiseksi.

Junioripäällikkö Tuomo Lukkari ja valmennuspäällikkö Kai Heikkilä Nurmijärven Seven Ringettesistä kertoivat miten seura tukee valmentajiensa osaamista. Seura on työstänyt Valmentajan polun, jossa määritellään mitä taitoja missäkin ikäluokassa on tavoitteena kehittää. Lisäksi seuran nettisivuille on avattu valmentajille oma sivusto, josta löytyy valmiita harjoitusmalleja.

Ringetteliiton ajankohtaisissa asioissa käytiin läpi tulevan vuoden liiton tarjoamat seurakäynnit, OKM:n seuratukihaku ja Ringetteviikko.

Päivän päätteeksi viritettiin ringeten ja kaukalopallon yhteistyömahdollisuuksia tulevaisuudessa ja tutustuttiin toisiimme. Ringetteseurojen ja -alueiden edustajien lisäksi paikalla oli kaukalopalloalueiden edustajia.

Kaikki esitykset löytyvät liiton nettisivuilta kohdasta seurat/seuraseminaarit
http://ringette.skrl.fi/fi/Seurat/Seuraseminaarit.html