VIERASKYNÄ: Haukkojen Ykkösjoukkue

28.10.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tässä seitsemännessä kirjoituksessa Jääurheiluseura Haukkojen Ykkössarja-joukkueen jojot Kati Lehikoinen ja Rauni Väyrynen kertovat joukkueen pyörittämisen haasteista.


Kauteen 2013-2014 starttasi uusi ”nuori” Naistenjoukkue Haukoista. Pelaajamateriaali suurimmilta osin koostuu tytöistä/naisista, jotka ovat tahkonneet Haukkapaidoissa jo ihan pikkujunnuista saakka ja loputkin pelanneet Haukoissa jo viimekaudella. Pelaajavahvuus joukkueessa on 13+1, ja muutama innokas lisäpelaaja on jo käynyt harjoituksissa tutustumassa joukkueeseen.

Haukkojen menetettyä SM-sarjapaikkansa  2013 pelaajapulan vuoksi , on seura nyt  kasvattamassa uutta ikäpolvea Ringeten-edustusjoukkueeksi aikuisten sarjaan. Pelaajat koostuvat v. 93-97 syntyneistä ringeten pyörittäjistä. ”Vanhaa” kaartia edustaa jo aikaisemmin edustusjoukkueessa pelannut kapteenimme Karoliina Nick.

Harjoitukset jäällä alkoivat elokuussa ja osallistumisaktiivisuus on ollut hyvää. Maalivahdin (1kpl) sairasloman tuuraajaa etsittiin ennen sarjan alkua kissojen ja koirien kanssa. Ratkaisu ja apu löytyi tutusta maalivahdista Jonna Lappalaisesta, joka nyttemmin vaikuttaa jääkiekon puolella. Myös oman seuran B-joukkueen ainoa maalivahti on upeasti jaksanut auttaa joukkuettamme omien peliensä lisäksi!
Valmentajina toimivat Jyrki Aronen ja Rauno Lappalainen ovatkin jo viimevuotisen B-joukkueen tiimoilta tutut toimijat joukkueen parissa. Molemmat ovat kolunneet jo vuosia jäähalleissa ringeten parissa ja nyt ensi kertaa Ykkössarjassa.

Tyttöjen kasvettua Naisiksi on alkukausi ollut tiukkaa toimihenkilöiden etsimistä joukkueen eri tehtäviin. Vanhemmat ja taustajoukot tuntuvat harvenevan, kun tytöt aikuistuvat. Kolme K:ta on ajoin taustoilta jäänyt jo menneeseen ajatusmaailmaan. Aikuisten harrastuksen tukeminen ja toimitsijatehtävät mielletään seuran vastuulle… Onneksi olemme kuitenkin saaneet pelit ja toiminnan juoksevat asiat hoidettua aktiivien voimin ja uudet taustajoukot ovat opetelleet joukkueen toimintaan liittyviä kiemuroita vaihtelevalla menestyksellä!

Uuden joukkueen perustaminen on vaatinut taustajoukoilta sekä pelaajilta itseltään suurta panosta talkootyössä ja varainkeruussa. Pelaajat ovat esimerkillisesti osallistuneet erilaisiin talkootöihin ja ottaneet omatoimisesti vastuuta pidemmästä talkoovastuusta Järvenpään jäähallin kahviotoiminnassa! Harrastuksen kulujen pitäminen siedettävällä tasolla vaatii yhteistä ponnistusta aika-ajoin koko Ykkösjoukkueen porukalta!

Toimeliasta ja iloista Ringettesyksyä kaikille!