VIERASKYNÄ: RNK B-joukkue

14.10.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tässä viidennessä kirjoituksessa Raision Nuorisokiekon BSM-joukkueen ajatuksia ovat kirjailleet #27 Emmi Isaksson C, #23 Henriikka Lindholm A ja #2 Iida Kaskinen A 


Joukkueemme aloitti tulevan kauden jo toukokuussa treenaamalla jäällä yhdessä edustusjoukkueen kanssa. Alkukesästä meillä oli muutamat kuivatreenit yhdessä, ja loppukesällä treenasimme kukin omatoimisesti valmentajien laatiman ohjelman mukaisesti. Jääharkat lähtivät kunnolla käyntiin elokuussa, jolloin saimme ensimmäistä kertaa koko joukkueen koolle yhtä aikaa.

Joukkueemme on uusi, sillä viime vuonna Raisiossa ei ollut B-SM –joukkuetta ollenkaan. Siitä huolimatta olemme ehtineet tutustua toisiimme, ja joukkuehenkeä on kasvatettu muun muassa joukkueillan merkeissä. Pelaajamme ovat lähialueilla opiskelevia ja asuvia tyttöjä, joista valtaosa pelasi viime kaudella CSarjaa. Joukkueemme on aika pieni ja nuori, mutta intoa ja motivaatiota löytyy paljon! Ensikosketukset BSM –sarjaan ja yhdessä pelaamiseen saimme harjoituspeleissä Lukkoa, UJK:ta ja Turkua vastaan. Tuloksena oli kaksi voittoa ja yksi tappio. Harjoituspelien jälkeen valmentajammekin oli pakko myöntää, että pelimme aika ajoin ”näytti jopa ringeteltä”. Siitä huolimatta meille jäi vielä paljon kehitettävää ennen sarjapelien alkua.

Sarja alkoi vieraspelillä Uudessakaupungissa, jossa saimme uuden mahdollisuuden näyttää, mihin todella pystymme. Peli oli ehdottomasti parempaa kuin aiemmassa harjoituspelissä, mutta taistelumme ei kuitenkaan riittänyt hallitsevaa suomenmestaria vastaan. Pisteet jäivät kotijoukkueelle 13-10. Seuraavana viikonloppuna matkustimme pääkaupunkiseudulle kohtaamaan Hyvinkään ja BlueRings Bluen. Hyvinkäällä saimme maalihanat kunnolla auki, ja loppulukemin 1-15 veimme kotiin kauden ensimmäiset pisteemme. Sunnuntain peli oli selvästi vauhdikkaampi, mutta loppupelin kovasta taistelusta huolimatta emme pystyneet lyömään BlueRings Blue:ta. Peli loppui lukemin 8-1, mutta tulos ei kerro pelistä koko totuutta.

Kauden aikana saamme seuramme E-junioreista kummijoukkueen. Kummijoukkueen tarkoituksena on innostaa nuoria jatkamaan ringetteuraansa pitempään, saada "vanhoista" pelureista toimijoita valmennustehtäviin sekä saada lajinäkyvyyttä mm. lehdistön kautta.

Joukkueemme tavoitteet ovat korkealla ja päätavoitteenamme on ehdottomasti BSM-lopputurnaus. Sinne päästäksemme meillä on kuitenkin vielä paljon tehtävää. Meillä on kaikilla kova usko ja motivaatio yhdessä tekemiseen, jolla pääsemme varmasti vielä pitkälle.
Mikä meillä siis toimii?
No tietenkin TAISTO!