VIERASKYNÄ: EKS Ykkönen

07.10.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tässä neljännessä kirjoituksessa ääneen pääsee Satu Huhtela, "EKS-joukkueen kannattaja jo vuodesta 2000".


Vauhtia menneistä kausista

Näin uuden kauden kynnyksellä on mukava muistella menneitä. Katselin vanhoja webbisivuja ja ilokseni huomasin, että samoja joukkueita ja samoja tyttöjä on vielä mukana.

Etelä-Suomen alueen peleissä oli tiukkaa taistelua jo kaudella 2006-2007, jolloin EKS E-joukkue voitti kaikki ottelunsa. Silloiset EKS Femmat (-95-syntyneet) joutuivat kuitenkin laittamaan kaikki taitonsa peliin Nurmijärven Seiskoja (3-1) ja Lahti Ringetteä (6-5) vastaan saavuttaakseen voiton. Samoja pelaajia ja vanhempia on mukana edelleen ja pelit ovat yhä täynnä tunnelmaa niin kentällä kuin katsomossa.

Seuraavana vuonna siirryttiin D-sarjaan nuorempana EKS-joukkueena, ja 'isosiskoilta' saatiinkin opetus tasoerosta keskinäisen ottelun päättyessä tulokseen 10-1. Pelatuista kymmenestä ottelusta voitettiin kuitenkin seitsemän. Tehtyjen maalien ottelukeskiarvo oli 4,70 ja päästettyjen 4,20. Enimmäkseen pelit olivat tasaisia vääntöjä, ja lopputuloksena oli viides sija Etelä-Suomen D-aluesarjassa.

Kaudella 2008-2009 joukkue saavutti hopeaa D-aluesarjassa. Ainoa tappio kärsittiin nurmijärveläisille ja tasapeliin päädyttiin Helsinki Ringeten kanssa, molemmat edelleen rakkaita vihollisia (tosin nurmijärveläiset nykyisin BlueRings-paidoissa). Maaleja tytöt innostuivat latomaan 116 kertaa vastustajan maaliin. EKS-vahdit vartioivat omaa maaliaan tarkasti, ja rinkula livahti maalivahdin taakse vain 25 kertaa kauden aikana.

Joukkue sai uusia vastustajia kaudella 2009-2010 Tampereen suunnasta, kun sarjaan liittyivät Ilves ja NoU. Sittemmin myös NoU on liittynyt rakkaiden vihollisten joukkoon. Taistelut ovat olleet tasaisia ja täynnä tunnelmaa. Myös pelillisesti nämä pelit ovat olleet katsojille laadukasta viihdettä. Kauden ensimmäinen peli päättyi Nokian voittoon 8-6. Toisen pelin veivät espoolaiset 8-6 nokialaisten kotihallissa. Niitä upeita ylämummoja emme unohda koskaan!
Seuraava kausi päättyi C SM -hopeaan Hyvinkäällä pidetyssä turnauksessa, johon osallistui ennätykselliset 18 joukkuetta. Voiton vei NoU.  'Näin positiivista ja äärimmäisen sitoutunutta joukkuetta on ollut ilo ja kunnia valmentaa. Tulos niin SM-turnauksessa kuin aluesarjassa on tullut vain ja ainoastaan kovan työn kautta. Joukkue ei ole saanut mitään ilmaiseksi', kiteytti valmentaja Jekka Ahonen.

Mitalikannassa on pysytty senkin jälkeen. Vuonna 2011 EKSB saavutti hopeaa, nokialaisten napatessa Uudessakaupungissa kullan tuloksella 8-7. KULTAA satoi lopultakin laariin B-tyttöjen SM-turnauksessa Kisakalliossa vuonna 2012. Voitto raumalaisista tuli 5-2. Kausi 2012-2013 päättyi pronssiin, joka voitettiin kaatamalla nokialaiset 5-3. 

Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä uuteen kauteen B- ja Ykkössarjaan. Me toimitsijoina ja katsojina olevat toivotamme pelillisesti tasokasta kautta niin pelaajille, valmentajille, tuomareille kuin katsojille!