VIERASKYNÄ: Nokian SM-joukkue

16.09.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Juttusarjan ensimmäisessä viestissä mietteitään kertoo Nokian Urheilijoiden historian ensimmäisen SM-sarjajoukkueen kapteenisto; Kaisa Viren, Kaisa Hurske ja Anniina Ahvenjärvi.


NOU-ringeten edustus aloitti ansaitun tauon jälkeen kesäreenit toukokuun alussa. Hienosti päättynyt kausi 2012-2013 alkoi luoda hyvää pohjaa tulevalle kaudelle, johon jokainen pelaaja pisti parastaan koko kesäharjoituskauden ajan. Yhteisiä harjoituksia oli touko- ja kesäkuun ajan neljä kertaa viikossa, ja sen lisäksi tehtiin myös omatoimisia harjoituksia. Jäällekkin pääsimme muutaman kerran, ja hyvältä tuntui vaikka aluksi luistimet eivät aluksi lähteneetkään toimimaan. Harjoitukset olivat monipuolisia, laadukkaita ja tietenkin aina niin hauskoja, että vedetkin nousi välillä silmille kun naurusta ei meinannut tulla loppua. Helpolla ei olla kuitenkaan koko kesää päästy, vaan kyllä sitä saatiin verenmaku suussakin mennä useaan otteeseen!

Omatoimisen heinäkuun lopulla joukkue matkusti Vuokattiin leirille viettämään yhteistä aikaa ja urheilemaan! Jäiden lisäksi ohjelmassa oli monipuolisesti erilaisia urheilulajeja, mm. pesistä, lenttistä ja sulkkista, mikä oli huikeaa normaaleihin reeneihin verrattuna. Tärkeintä oli kuitenkin olla ja mennä joukkueena ja pitää hauska leiri.

Elokuun puolessa välissä alkavia jäitä ennen ehdittiin vielä pitää kuivareenejä, joissa kunto, pomput ja lihaskunto hiottiin kohdilleen. Nyt jäillä viiletetään jo lujaa, renkaat alkavat tarttua mailaan, maalilla nähdään huipputorjuntoja ja vedot ovat entistä laadukkaampia. Hyvän tekemisen meinigin voi aistia kaukalossa ja sen ulkopuolella, niin pelaajat kuin muutkin ihmiset.

Nousu Ykkössarjasta naisten SM-sarjaan on suuri harppaus, mutta toisaalta suuri ja innoittava mahdollisuus joukkueelle, jolla on paljon annettavaa. Joukkue on täynnä monipuolisia ja erilaisia pelaajia, jolla on suuri vaikutus pelin toimivuuteen. Vaikka NOU-ringeten edustuksen pelaajakatras on uudistunut tänäkin vuonna, ei se ole menoa haitannut tai muuttanut, sillä ainakin tällä hetkellä tuntuu, että joukkue olisi pitempäänkin ollut yhdessä. Täältä löytyy kokeneempia konkareita, mutta myös innokkaita ensikertalaisia.

Nyt aiomme vain edetä peli kerrallaan, nauttia omasta pelaamisesta ja pelata sitä omaa peliämme. Kuljemme alusta loppuun saakka joukkueena, jossa jokainen hoitaa oman hommansa niin hyvin kuin vain voi. Toivottavasti tämä kantaa hedelmää. Nokialla odotetaan, niin pelaajien kuin myös taustahenkilöiden ja kannattajien kohdalla jo innolla sarjan alkamista, joten täällä Pirkanmaalla ollaan valmiina ottamaan haasteet vastaan!

Hyvää alkavaa pelikautta jokaiselle ringettejoukkueelle!