SM-kultaa Lapinlahdelle

06.04.2013 18:11

Kuva: Jouni Ylisäe

Lapinlahden Luistin-89 varmisti itselleen toisen perättäisen SM-kullan lauantaina 6.4. pelatussa kolmannessa finaaliottelussa. Joukkue vei voiton Luvian Kiekko-82 –joukkueesta kolmella peräkkäisellä otteluvoitolla.

LL-89 onnistui hallitsemaan lauantain ottelua ensimmäiset kaksi ja puoli erää, kunnes LuKi-89 nousi maali kerrallaan lähemmäs Lapinlahden johtoasemaa. LuKi-82 teki kolmannessa erässä kolme ja neljännessä kaksi maalia. Ottelu päättyi kuitenkin Lapinlahden voittoon maalein 6-7 (0-3, 1-3, 3-1, 2-0). ”Luvia teki tästä hyvän pelin. Meillä oli varsinkin ensimmäisessä ja toisessa erässä loistava puolustus koko joukkueen osalta. Taistelimme joka renkaasta”, kertoo LL-89:n valmentaja Juha Pohjola. Pohjola kertoo että kahden ensimmäisen ottelun jälkeen kolmanteen finaaliotteluun lähdettiin hyvällä tuntumalla, ja kehuu joukkuettaan kokonaisuutena. ”Kentällä tarvitaan koko viisikkoa ja maalivahtia yhtä lailla, en lähtisi nostamaan yksittäisiä pelaajia ratkaisijarooleihin, vaikka Kati Koskelin tekikin tänään loistavia maaleja ja Marjukka Virta pelasi esimerkillisesti. Myös Johanna Mikkosen ensimmäinen kausi vastuumaalivahtina on sujunut loistavasti”, Pohjola toteaa.

Mestaruus on kaiken kaikkiaan LL-89:n kuudes. Myös hopeajoukkue LuKi-82 on tuttu näky SM-mitalistien joukossa, tämän vuoden SM-hopea on Luvian kymmenes perättäinen SM-mitali. Kultaa Luvia on voittanut neljä kertaa. Joukkueen valmentaja Antero Kivelä kertoo, että hopea ei silti tunnu tällä hetkellä kovalta saavutukselta: ”Hävisimme kaksi ensimmäistä finaaliottelua jatkoajalla, mikä tuntuu tietenkin aina katkeralta. Tällainen alkuasetelma kolmanteen finaalipeliin vaikutti osaan pelaajista, mutta ottelusta saatiin silti tiukka ja tasainen muiden finaaliotteluiden tavoin.” Kivelä kehuu LL-89:n peliä, ja kertoo että osa joukkueesta oli todella kovassa iskussa varsinkin loppupeleissä. ”Tänään ottelun alku ratkaisi pelin, Lapinlahti ansaitsi voittonsa”, Kivelä jatkaa. Omasta joukkueestaan Kivelä nostaa esiin maalivahti Maria Perkkolan, jota hän kuvailee tulevaisuuden maalivahdiksi. ”Lisäksi puolustaja Hanna Ropanen pelasi hyvän kauden, ja Kirsi Pukkila, Elina Raesola sekä Riikka Häyrinen ottivat hienosti vastuuta tällä kaudella”, Kivelä kehuu.

Joukkueet pitävät nyt parin viikon tauon, minkä jälkeen harjoittelu jatkuu normaaliin tapaan niin Lapinlahdella kuin Luviallakin.

Otteluiden tulokset löytyvät Suomen Ringetteliiton tulospalvelusta.