BSM-sarjan karsintaviivalla tunkua - kolme joukkuetta tasapisteissä

14.01.2013 00:00

Tiedote 14.1.2013

Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.

B-nuorten SM-sarja

Blue Rings katkaisi EKS:n kotivoittojen sarjan
EKS ja Blue Rings ottivat vahvasti yhteen, kuten rakkaiden vihollisten tuleekin. Ennen kuin 10 minuuttia peliä oli pelattu, olivat sinirenkaat maalanneet jo kolmesti eikä EKS saavuttanut vierasjoukkuetta takaa-ajosta huolimatta. Vauhdikkaassa pelissä nähtiin hyviä kaksinkamppailuja ja hienoja, taidolla tehtyjä maaleja. Pelin tasaisuudesta kertoo maalivahtien torjunnat. EKS:n Ida-Maria Lajoma torjui 35 kertaa ja Blue Ringsin Sanna Räty 30 kertaa. Maalivahdit palkittiin hyvistä suorituksistaan tsempparipalkinnoilla. Rangaistuspenkkiä kulutettiin välillä kolmenkin tytön voimin. Rangaistukset jakautuivat pelissä EKS 12 minuuttia ja Blue Rings 24 minuuttia.

'Peli oli pelinä lähes odotetulla tasolla. Pikkuisen liian halvalla ja aikaisin annettiin voiton avaimet pois eikä niitä sitten enää saatu yrittämisestä huolimatta takaisin. Toki viisi maalia ja kaksi pistettä enemmän olisivat kelvanneet, mutta niitä lukuun ottamatta saimme pelistä irti hakemamme asiat', totesi espoolaisten luotsi Jere Ahonen. 'Vauhdikas peli. Tytöt tekivät paljon maaleja', myhäili Blue Ringsin vastuuvalmentaja Jari Kauppinen.

Hyvinkää – Lukko
Kevätkauden ensimmäisessä SM-sarjapelissä Hyvinkää Ringette kohtasi kotihallissaan lauantai-iltana Rauman Lukon, joka vei tärkeät pisteet Länsi-Suomeen numeroin 6-2. Ensimmäisessä erässä Lukko aloitti vahvasti ja peliä pelattiinkin lähes koko erän ajan kotijoukkueen puolustuspäässä, mutta vieraat onnistuivat saamaan rinkulan vain kerran maalivahti Sani Leinosen taakse. Hyvinkään maalivahti Leinonen pelasi tarkkaa peliä pitäen kotijoukkuetta pystyssä.

Toisen erän alussa hyvinkääläisten Rosa Kuronen pääsi tasoittamaan pelin 1-1 Lukon pelaajan istuessa jäähyaitiossa. Ajassa 28.01 Henna Järvenpää teki johtomaalin, mutta vain viidentoista sekunnin kuluttua raumalaiset tasoittivat alivoimamaalillaan lukemiksi 2-2. Toinen erä oli kaikkiaan hyvin ailahtelevaa ja rikkonaista pelaamista. Pitkän erätauon jälkeen raumalaiset tulivat jäälle vielä kovavauhtisemalla luistelulla ja pelillä saaden tehtyä kolme maalia joista kaksi tehtiin alivoimalla. Neljäs erä oli pelillisesti tasaisin Rauman tehdessä vain yhden maalin, mutta kotijoukkueen tyttöjen luistin alkoi todella painaa erän lähetyessä loppua. Maalivahti Leinonen pelasi kokonaisuudessaan erittäin hyvän ottelun, joutuen rinkulatulitukseen 62 kertaa. Lukon maalivahti pääsi torjumaan vain 26 kertaa pelin aikana. Molemmat joukkueet istuivat jäähyaitiossa kaksitoista minuuttia.

Jää-Kotkat - VG-62
UJK:n tytöt pitivät kotitilinsä puhtaana ja voittivat sunnuntaina Naantalin VG:n 7-3. Alku oli UJK:lta hieman laiskanoloista tekemistä, mutta loppua kohden vieraat putosivat kyydistä.

VG tuli otteluun selvästi voitto mielessä. Alussa pelin painopiste olikin UJK:n päässä ja kotijoukkue tuntui olevan vielä unessa. Maalia vieraat eivät kuitenkaan saaneet aikaan vaikka saivat yrittää ylivoimallakin. UJK sen sijaan onnistui, kun jäähypenkiltä tullut Sara Tissari katkaisi VG:n avaussyötön, eteni maalille ja veti rinkulan verkon perille. VG onnistui tasoittamaan nopeasti. Miia Ketoniemen torjunnasta rinkula ajautui täysin vapaana olleelle VG:n pelaajalle, jolla oli helppo työ vipata se maaliin. Toisessa erässä peli alkoi kääntyä UJK:lle. Sara Tissari onnistui erän aikana kahdesti. Ensin heti erän alussa hän sai Fanni Elolta syötön takatolpalle ja siirsi siitä rinkulan helposti tyhjään maaliin. UJK:n kolmas maali oli siinä mielessä samanlainen, että Sara sai taas Fannilta syötön samaan paikkaan. Nyt Sara lähtikin nousemaan keskelle ja kun VG:n puolustus ja maalivahti syöksyivät takatolpalle, Sara sai vetää helposti rinkulan toiseen reunaan. Kaksi ensimmäistä erää olivat kenttäpelin suhteen melko tasaisia, mutta UJK:n puolustus toimi hienosti ja viimeisenä lukkona Miia Ketoniemi napsi vieraiden laukaukset varmasti kiinni.

Tauon jälkeen kolmannessa erässä istuttiin paljon jäähyllä. Peli ei sinänsä ollut mitenkään likaista, mutta kun molemmin puolin mentiin lujaa ja puolustettiin aggressiivisesti, sattui tahattomia kamppeja, jotka tuomarit vähän turhankin uskollisesti vihelsivät. Kolmannessa erässä tehtiin vain yksi maali ja sen teki UJK alivoimalla. Hanna Karhula kiersi maalin ja syötti keskelle Julia Jokirannalle, jonka veto melko kaukaa upposi VG:n maaliin. Viimeinen erä oli sitten UJK:n Fanni Elon. Hän teki komeilla kaukovedoille sinne omaan paikkaansa eli maalin oikeaan ylänurkkaan kaikkiaan kolme maalia. Erän alkuun tullut UJK:n viides ei vielä VG:lle riittänyt, vaan se yritti kyllä kovasti, mutta UJK:n kuudes maali seitsemän minuuttia ennen loppua oli lopullinen niitti. Tosin VG pääsi vielä loppuminuuteilla tekemään kaksi maalia, mutta ne olivat lohdutusmaaleja, kun UJK:n puolustuksesta oli jo suurin intensiteetti lopahtanut. UJK varmisteli voitolla paikkaansa runkosarjan kärkikolmikossa.

Pelatut ottelut:
Blue Rings Tuusula – Lahti Ringette 13-4 (4-0, 1-1, 5-1, 3-2)
Hyvinkää Ringette – Rauman Lukko 2-6 (0-1, 2-1, 0-3, 0-1)
Tikkakosken Tikka – Helsinki Ringette 5-5 (3-1, 1-1, 1-2, 0-1)
Jää-Kotkat Uusikaupunki – VG-62 Naantali 7-3 (1-1, 2-0, 1-0, 3-2)
EKS Espoo – Blue Rings Tuusula 5-9 (0-3, 1-2, 1-2, 3-2)
Nokian Urheilijat – Ilves Tampere 14-5 (3-2, 3-1, 1-1, 7-1)

Tulevat ottelut:
19.1. VG-62 Naantali – Hyvinkää Ringette                    klo 15.00 Kuparivuoren Aurinkoareena
19.1. Haukat Järvenpää – Helsinki Ringette                 klo 18.00 Järvenpään jäähalli
20.1. VG-62 Naantali – Rauman Lukko                         klo 15.00 Kuparivuoren Aurinkoareena
20.1. Blue Rings Tuusula – Jää-Kotkat Uusikaupunki   klo 16.00 Klaukkalan jäähalli
20.1. Haukat Järvenpää – Tikkakosken Tikka               klo 17.30 Järvenpään jäähalli

Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
Viestinta()ringette.fi