Liiton alaiset sarjat joulutauolle

17.12.2012 00:00

Tiedote 17.12.2012
Ringeten SM-, Ykkös- ja B-nuorten SM-sarjan tuloksia

SM-sarja

Espoolle voitto Naantalista
Pelin alkuun sai Espoo napattua niukan johtoaseman hienoilla maaleilla. VG ei kuitenkaan lannistunut vaan antoi EKS:lle haastetta peliin ja heitti muutaman maalin. Espoon oli aika nostaa nokka pystyyn ja näyttää todellinen osaaminen - näin kävikin, ja peli alkoi kääntyä selvästi Espoon hallitsemaksi. VG antoi hyvää vastusta, mutta se ei kuitenkaan riittänyt. Espoo voitti hienolla yhteispelillä 11-3.

Lapinlahdelle voitto Blue Ringsiä vastaan
Lapinlahti hallitsi ottelua alusta lähtien ja pelasi omaa varmaa totuttua peliään koko ottelun ajan. Kotijoukkue sai oman pelinsä kuntoon vasta pelin loppupuolella, jolloin Blue Rings sain pientä kavennusta aikaiseksi. Kumpikin joukkue pelasi siistiä ja vauhdikasta ringetteä. Ottelu päättyi numeroin 5-23.

Tuloksia
15.12.2012 Blue Rings - LL-89 5-23
15.12.2012 VG-62 - LuKi-82 2-26
15.12.2012 RNK - EKS 8-7
16.12.2012 RNK - LuKi-82 5-10
16.12.2012 EKS - VG-62 11-4

SM-sarja jatkuu joulutauon jälkeen 6.1.

 

Ykkössarja

Tikka - Turku
Turku aloitti ottelun vahvasti ja teki ensimmäisen 10min aikana kaksi maalia johtaen 0-2. Tikka pääsi tahmean alun jälkeen vähitellen peliin mukaan ja ensimmäisen erän jälkeen taululla oli lukemat 2-2. Tikka hallitsi kahta seuraavaa erää johtaen parhaimmillaan viidellä maalilla. Neljäs erä oli jälleen Turun hallintaa, tehden pelin kahden viimeisen minuutin aikana kaksi maalia, viimeisen 2 sekuntia ennen summerin soimista! Turulta loppui aika kesken ja ottelu päättyi Tikan 13-10 voittoon. Tikan paras pelaaja oli Heidi Saarnio 4+1, Turun Tuulikki Heino 3+1.

Tuloksia
15.12.2012 Helsinki - Jää-Kotkat 9-4
15.12.2012 Tikka - Turku 13-10

Ykkössarja jatkuu joulutauon jälkeen 5.1.

 

B-nuorten SM-sarja

Lukko hävisi Haukoille ja UJK:lle 
Pelillisesti ottelu ei ollut joukkueiden parasta osaamista. Vauhti oli kova, mutta syötöt vailla osoitteita. Kaksi ensimmäistä erää olivat vähämaalisia, mutta kuitenkin suhteellisen tasaisia. Puoliajalla tilanne oli 2-1. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet viedä pisteet mukanaan. Haukat olivat tällä kertaa ahnaampia ja saivat viimeiseen erään paremman otteen ja ottelu päättyi lukemin 8-1.
 
Äijänsuolle oli sunnuntai-iltana saapunut runsas yleisö seuraamaan 'paikallisottelua'. Heti ottelun ensi sekunneilta lähtien nähtiin vauhdikasta peliä. Kaksi ensimmäistä erää olivat tulostaulun mukaan erittäin tasaista. UJK:n maalivahti piti joukkuettaan pystyssä.  Kahdesti rinkula lipsahti hänen selän taakse ja torjuntoja kertyi 18. Lukon maalivahdin selän taakse rinkula lipsahti vain kerran ja torjuntoja kertyi 9.

Kolmannessa erässä UJK ei jättänyt mitään sattuman varaan. Kymmenen minuutin aikana rinkula kaivettiin 4 kertaa Lukko veskarin selän takaa. Lukko onnistui vielä kaventamaan kolmannen erän lopussa tilanteeksi 3-6. Neljännessä erässä nähtiin vain yksi osuma, sekin UJK:n toimesta, joten peli päättyi numeroin 3-7. Lukon maalivahti Sini Kylä-Kailalle torjuntoja kertyi 42, UJK:n Miia Ketoniemielle torjuntoja kertyi 57.

Haukoille voitto Lukosta ja Tikkakoskesta
Pitkästä aikaa peliviikonloppu Haukoilla ja loistavasti se sujuikin Lukkoa vastaan. Onneksi kaikki pelaajat ja toimarit pääsivät perille, säästä huolimatta. Lunta ja tuulen tuiverrusta riitti niin, että Kellokosken hallin nurkat vaan vihelsivät. Haukkojen kentälliset olivat "hitsautuneet" yhteen ja tulosta syntyy. Lukon oli haasteellista päästä Haukkojen hyökkäysalueelle, kun siniviiva vartioitiin vahvasti. Koko ottelun ajan Haukat olivat potkun verran sukkelampia kuin Lukko. Tärkeä voitto Haukoille ja joukkue siirtyi hyvin mielin pikkujoulun viettoon ennen sunnuntain Tikkakosken peliä. Sunnuntai-aamuna matka jatkui Tikkakoskelle, josta voitto myös Haukoille.

EKS voittoihin Helsingissä ja Lahdessa
Espoolaiset saalistivat viikonlopun peleistä täydet neljä pistettä. Lauantaina Helsinki Ringette kaatui numeroin 8-4 ja sunnuntaina Hyvinkää Ringette 13-2.

Pelaajat jaksoivat vääntää kentällä, vaikka tunnelma oli kiihkeä toimitsijoiden, tuomareiden ja katsojien keskuudessa kuten usein aiemminkin näissä paikalliskamppailuissa. Jäähyjä rapisi Hesalle 18 ja EKS:lle 30 minuuttia. Jäähyistä huolimatta espoolaiset ratkaisivat pelin edukseen. Tsemppareina palkittiin Helsingin Annina Saari ja EKS:n Neea Toivokainen.

Sunnuntaina tuomarit puhalsivat pilliin taas ahkerasti. Yhteensä jäähyjä kertyi 56 minuuttia (Hyvinkää 34 ja EKS 22 minuuttia). Kentällä oli tilaa, joka suosi espoolaisia. Maalinteon EKS aloitti jo parin minuutin jälkeen. Toinen erä oli ratkaiseva ja puoliajalle lähdettiin 8-1 -tilanteessa. Espoolaiset keräsivät pisteitä taas leveällä rintamalla ja kymmenen tytön pistepotti karttui. Pelin tsemppareina palkittiin Hyvinkään Annika Tuomi ja EKS:n Emma-Julia Wood.
 
'Joukkueelta taas hyvä esitys ja tärkeät neljä pistettä. Lauantaina pisteet eivät tulleet helpoimman kautta, kun peli oli todella rikkonainen. Joukkue kuitenkin osoitti hyvää sitkeyttä neljännen erän alivoimapelaamisessa. Siinä saatiin jo vähän jalkoja liikkeelle. Vaikeudet käännettiin voitoksi. Sunnuntaina saatiin jo pelata, vaikka tällä kertaa jostain syytä oli vastustajan vuoro istua jäähyllä. Peli oli energistä ja liikkuvaa koko 60 minuuttia.Koko joukkue teki hienosti ja nöyrästi töitä. Pikku hiljaa syksyn aikana tehty työ alkaa tuottaa tulosta', kommentoi EKS:n valmentaja Jere Ahonen.

VG-62 hävisi Lahdelle ja voitti Helsingin
Kotijoukkueen paluumatkan pituus Lahdesta näytti olevan riittävä sunnuntaina nähdyn VG-62 – Helsinki ottelun perusteella. Lauantain ottelussa Lahti Ringetteä vastaan joukkue ei päässyt lähellekään omaa tasoaan ja näin Lahti vei helpot pisteet sekavasti pelanneelta vierailijalta. Ottelun analysointi ja nollaaminen alkoi saman tien ja alettiin keskittyä jo sunnuntain Helsinki-otteluun.

Sunnuntain otteluun valmennus oli joukkueen herättämiseksi muuttanut kokoonpanoja merkittävästi. Nyt on pakko päästä takaisin voittojen tielle, oli kaikkien mielessä. Kokoonpanomuutokset ja joukkueen psyykkaus, oman osaamisen luottamiseen tuotti toivottua tulosta. ”Taidot ovat tallella, ne eivät ole kadonneet mihinkään” oli vastuuvalmentaja Janne Virtasen viesti pelaajille. Ottelussa kotijoukkue oli kuin liekeissä. Luisteltiin, raadettiin, kaivettiin renkaat kulmista, puolustettiin joukkueena eikä kukaan ei löysäillyt, vaan laittoi itsensä likoon joukkueen edestä. Tätä yhteistyötä on Ringette parhaimmillaan. Koko ottelu oli kolmannen erän pientä nukahtamista lukuun ottamatta täysin kotijoukkueen hallinnassa. Tuo kolmas erä oli myös hyvä muistutus kotijoukkueelle, kuinka pienistä asioista ottelujen voittaminen on kiinni. Ei olla iholla, syötetään huolimattomasti tai lopetetaan liike, niin heti soi omissa. 3 erä Helsingille maalein 1-3.

Tuloksia
15.12.2012 Haukat - Lukko 8-1
15.12.2012 Helsinki - EKS 4-8
15.12.2012 Lahti - VG-62 13-7
15.12.2012 Hyvinkää - Blue Rings 3-16
16.12.2012 Tikka - Haukat 2-6
16.12.2012 Blue Rings - Ilves 12-2
16.12.2012 NoU - Lahti 10-10
16.12.2012 EKS - Hyvinkää 13-2
16.12.2012 VG-62 - Helsinki 8-3
16.12.2012 Lukko - Jää-Kotkat 3-7

B-nuorten SM-sarja jatkuu joulutauon jälkeen 5.1.

Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
Viestinta()ringette.fi