BSM itsenäisyyspäivänä ja 8.12.

10.12.2012 00:00

 Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa heti

Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.

Blue Rings ja Helsinki juhlistivat itsenäisyyspäivää jäähallilla
Blue Ringsin ja Helsingin B-nuorten joukkueet viettivät itsenäisyyspäivää keskenäisen ottelun merkeissä Tuusulassa. Aloitimme päivän vieton toimihenkilöiden rauhallisella kahvi ja leivoshetkellä, jossa joukkueiden toimihenkilöt kunnioittivat itsenäisyyspäivää pukeutumalla tummiin pukuihin. Ennen varsinaisen pelin alkua kuuntelimme maammelaulun.

Itse peli oli aluksi BR’llä hieman hakusessa kun uusia kentällisiä kokeiltiin käytännössä. Helsinki pelasi ennakoluulottomasti ja luisteli hyvin. Ensimmäinen ja toinen erä oli tasaista vääntöä ja puoliajalle mentiin tasalukemissa 1-1. Toisella pelipuoliskolla peli jatkui jännittävänä ja tasaisena. Vaikka BR pääsikin 4-2 johtoon neljännen erän alussa, jatkoi Helsinki kovaa painostamista. Tämä tuottikin tulosta kun Helsinki teki kaksi salamamaalia alle puolessa minuutissa tasoittaen pelin tilanteeksi 4-4 kun neljättä erää oli pelattu viitisen minuuttia.

Tästä lannistumatta BR painosti kovaa ja onnistuikin maalinteossa ehkä hieman onnekkaastikin. Pelin viimeisellä minuutilla BR’n ollessa 6-4 johdossa yritti Helsinki kavennusta pelaten kuudella kenttäpelaajalla. BR puolusti kovasti ja sai karvattua renkaan Helsingiltä pois. Helsingin maalin ollessa tyhjänä, meni yksi Helsingin pelaaja rohkeasti torjumaan MVK’na BR vetoja. Kahden hienon torjunnan jälkeen BR sai lopulta renkaan MVK’n ohi päättäen pelin BR’n voittoon 7-4.

Tikka-Hyvinkää

Itsenäisyyspäivää Tikkakoskella vietettiin ringeten merkeissä, kun BSM sarjan häntäpään kaksikko kohtasi toisensa toistamiseen. Edellisessä kohtaamisessa reilu viikko sitten voiton vei Hyvinkää. Kotiyleisön mieliksi Tikka avasi ensimmäisenä maalitilinsä heti ottelun alussa. Peli oli hyvin tasaista koko ottelun ajan.  Erätauolle lähdettiin Tikan johtaessa 4-1. Monesti pelien alku on sujunut Tikalta hyvin, mutta erätauon jälkeen ote on kirvonnut ja vastustaja on mennyt menojaan. Tällä kertaa oli kuitenkin toisin. Tikka ei sortunut nyt liikoihin virheisiin, mistä vastustaja olisi päässyt rankaisemaan maalien merkeissä. Ottelun johto ja hienoinen hallinta säilyi Tikalla loppuun asti.

Myös loistavasti pelannut maalivahti Sini Manninen piti joukkuettaan pystyssä ja loi uskoa torjunnoillaan pelaajiin. Laukauksia Hyvinkään joukkueella oli huomattavasti enemmän kuin Tikalla. Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta kumpikaan ei näitä erikoistilanteita pystynyt hyödyntämään. Myös C- joukkueesta olleet lainapelaajat hoitivat tehtävänsä mallikkaasti. Ottelu päättyi numeroin 5 - 3.

Tikka - Blue Rings
Päivän huilin jälkeen Tikkakoski kohtasi Blue Ringsin B nuorten SM- sarjan ottelussa. Peli lähti käyntiin vauhdikkaasti Blue Ringsin hyökätessä kovalla sykkeellä. Tikka pääsi ensimmäisen erän alussa pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta maalia ei saatu.

Blue Ringsin tytöt ovat vahvoja ja hyviä luistelijoita. Heidän hyökkäyksenä käynnistyi helpon näköisesti kärkipelaajan loistavilla vastaantuloilla ja heti eteenpäin menevillä syötöillä. Ottelu oli kuitenkin maalillisesti ja myös pelillisesti tasaista aina toisen erän loppupuolelle saakka ja Tikka pelasi kauden parasta peliään.  Toisen erän lopulla koitti jälleen Tikan mustat minuutit. 27 minuutin jälkeen Blue Rings onnistui maalinteossa neljä kertaa vajaassa kolmessa minuutissa. Pelin hallinta kääntyi kokonaan Blue Ringsille. Tikalle jäi puolustajan asema.

Toiseen erään Tikka vaihtoi maalivahtia, mutta sekään ei herättänyt joukkuetta taistoon.  Blue Ringsin Jonna Vähäkangas oli ottelun tehokkain pelaaja. Tikan ainokaisesta maalista vastasi Elina Tuomola.

 
Pelatut ottelut:
Blue Rings - Helsinki 7-4 (1-0, 0-1, 2-1, 4-2)
Tikka - Hyvinkää 5-3 (2-0, 2-1, 1-1, 0-1)
Lahti - Jää-Kotkat 7-9 (2-2, 1-4, 2-3, 2-0)
Tikka - Blue Rings 1-13 (0-0, 0-5, 0-3, 1-5)

Tulevat ottelut:
15.12. Haukat - Lukko           klo 12.30 Kellokosken jäähalli
15.12. Helsinki - EKS             klo 13.00 Vuosaaren jäähalli
15.12. Lahti - VG-62              klo 16.30 SOL Areena Lahti
15.12. Hyvinkää - Blue Rings klo 16.30 Hyvinkään jäähalli
16.12. Tikka - Haukat            klo 12.15 Tikkakosken jäähalli
16.12. Blue Rings - Ilves        klo 12.30 Tuusulan jäähalli
16.12. NoU - Lahti                 klo 13.45 Nokian jäähalli
16.12. EKS - Hyvinkää           klo 14.45 Leppävaaran jäähalli
16.12. VG-62 - Helsinki          klo 15.00 Kuparivuoren Aurinkoareena
16.12. Lukko - Jää-Kotkat     klo 18.30 Äijänsuon harjoitusjäähalli Rauma


Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
GSM 040 586 4585
EMAIL viestinta()ringette.fi