Ykkössarjan ja B-nuorten SM-sarjan kuulumisia

03.12.2012 00:00

 

Tiedote 3.12.2012
Julkaisuvapaa heti
 
Ykkössarja
 
Jää-Kotkat voitti tiukan kotipelin
 
Lauantaina pelatun voimasuhteiltaan selvän Walapais-pelin jälkeen oli Jää-Kotkilla vastassa kotona Tikkakosken Tikka. 
Lokakuussa Tikkakoskella joukkueet tasasivat pisteet ja luvassa oli tiukkaa vääntöä sarjapisteistä.
 Ottelu oli jälleen tasainen. Ensimmäinen erä oli UJK:lta hyökkäävämpää, mistä kertoo myös ensimmäisen erän torjunnat: UJK 9 ja Tikkakoski 22. Erä päättyi lukemiin 2-2. Toinen ja kolmas erä olivat tasaista vääntöä, mutta maalinteossa kotijoukkue oli tehokkaampi ja vei molemmat erät 3-1. Viimeiseen erään UJK lähti jo turvallisen tuntuisessa 8-4 johtoasemassa. Kotijoukkueella on ollut pariin otteeseen vaikeuksia viimeisessä erässä ja niin kävi jälleen. Peli lamaantui ja Tikka iski kolme maalia kuudessa minuutissa ja oli jo maalin päässä. Vierasjoukkueen virheestä UJK sai kuitenkin läpiajosta helpottavan 9-7 osuman 2,5 minuuttia ennen loppusummeria, ja viimeiset minuutit kotijoukkue vain varmisteli voittonsa.
 
Pelatut ottelut
 
Walapais – Jää-Kotkat   5-29
Tikka – NoU                  7-17
Helsinki – Walapais       18-5
Turku – NoU                 4-13
Jää-Kotkat – Tikka         9-7
 
Ykkössarjan pelit jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen 15.12.
 
B-nuorten SM-sarja
 
Lukko otti pisteet Ilvekseltä
 
Kylmänä pakkaslauantaina ÄIjänsuon harjoitusjäähallille oli kokoontunut mukavan kokoinen yleisö seuraamaan kun Rauman Lukko otti pisteet Ilvekseltä.
 
Lukko aloitti varsin määrätietoisen pelin jo heti ensi sekunneilla. Ilves virasjoukkueena sai aloittaa, mutta Lukko riisti rinkulan tehokkaasti ja kun ottelua oli kulunut vasta 20 sekuntia, joutui Ilveksen maalilla Saskia Talvio jo torjuntatöihin. Ensimmäisessä Lukko pääsi yllättämään Saskian 4 kertaa, Ilveksen onnistuessa kerran. Erän jälkeen lukemat siis Lukolle 4-1. Toinen erä edettiin samaan tahtiin, puoliajalla lukemat 8-2.
 
Kolmannessa erässä Ilves sai vähän enemmän painetta Lukon päähän, mutta Lukkovahti Roosa Vastamäki siivosi tehokkaasti maalillaan pitäen maalinsa puhtaana. Kun taas Saskian selän taakse rinkula luikahti jopa kolmesti reilun minuutin aikana. Neljäs erä noudatteli samaa linjaa - ja näin ollen ottelun loppulukemiksi jäi 15-3.
 
Ilvekselle avausmaali minuutin pelin jälkeen
 
Tampereella kohtasivat sunnuntaina Ilves ja Lahti Ringette. Ottelussa Ilves sai toivomansa avausmaalin minuutin pelin jälkeeen. Tämän jälkeen komennon kentällä ottivat lahtelaiset, jotka olivat liikkuvia ja tehokkaita maalitilanteissa. Pelin luonteesta kertoo Lahden maalivahdin huippuvire kuudellakymmenelläviidellä (65) torjunnalla. Ilves turhautui tehottomuuteensa ja alkoi jäähyilemään. Lahden tehonelikko Niina Piiroinen, Ella Hämäläinen, Tanja Ahonen ja Nea Tervala ratkaisivat ottelun, heidän yhteistehonsa oli huikeat 31 tehopistettä.
 
Nokia jatkaa sarjakärjessä
 
Ottelu alkoi sähäkästi. Nokia meni 0-1 johtoon 17 s pelin jälkeen Miranda Uusi-Kämpän soolosuorituksen päätteeksi. Tämän jälkeen olikin tiukkaa vääntöä seuraavat 10 minuuttia, joita kiusasivat kotijoukkueen osalta toistuvat jäähyt. Katsomossa alkoivat sympatiat vahvistua entisestään kotijoukkueen taistelussa Nokiaa ja erotuomareita vastaan. Koko ottelussa jäähyjä VG:lle tuomittiin 28 minuuttia, kun vastaavasti Nokialle 12 min. VG taisteli kuitenkin loppuun asti ryhdikkäästi ja pääsi lopulta jo kahden maalin päähän, kunnes takaa-ajon katkaisi 57. ja 58. peliminuutilla otetut turhat jäähyt. Erät menivät maalien suhteen tasaisissa merkeissä (1-2, 0-2, 2-2 ja 2-2). Ilman viheltämättä jäänyttä kahdenviivan syöttöä, joka johti läpiajoon ja maaliin ja kohtuullisen epätasaisesti tuomittuja rangaistuksia olisi otteluun haastajana lähtenyt VG-62 olisi voinut jopa yllättää sarjakärjen.
 
EKS viikonlopun tuplavoittaja
 
EKS – VG-62 ottelun alku oli kuin toisinto viime viikonlopun pelistä. Kaksi espoolaista istui jäähyllä jo parin ensimmäisen peliminuutin jälkeen ja vastustaja teki avausmaalin EKS:n verkkoon. Maali-iloittelu jatkui EKS:n tasoituksella 20 sekunnin jälkeen, naantalilaisten 1-2 maalilla seuraavan minuutin kuluttua ja EKS:n tasoittaessa vielä 2-2 tilanteeseen. Toiseen erää luisteli virkistynyt espoolaisjoukkue, ja VG:n maalivahti Iida Laine sai poimia rinkulan viisi kertaa selkänsä takaa. Naantali jäi erässä yhteen maaliin. EKS hallitsi myös kolmatta erää, jossa maalivahtien torjunnat jakautuivat 2-16. Maalin erässä teki kuitenkin VG. Neljäs erä meni espoolaisille 3-0. Jäähyjä istuttiin tasaisesti, yhteensä minuutteja kertyi 38.
 
Pelin tsemppareina palkittiin EKS:n maalivahti Onneli Hirvonen ja VG:stä Juuli Viitasalo.
 
'Joukkue harjoitteli viikon todella hyvin ja voitettu peli on sille luonnollinen jatkumo. Tänään maalissa Onneli Hirvonen antoi meille mahdollisuuden voittaa loistavalla pelillä ja piti joukkueen voitossa kiinni vaikeina hetkinä. Seitsemän eri maalintekijää kertoo joukkueen tason leveydestä ja kovasta työmoraalista', summasi EKS-luotsi Jere Ahonen.
 
Sunnuntaina EKS lähti iloisesti liikkeelle Helsinkiä vastaan ja ensimmäinen erä menikin espoolaisille 0-3, vaikkakin maalivahtien torjuntoja kertyi tasaisesti 6-6. Toisessa erässä eksiläiset istuivat jäähyllä kymmenen minuuttia, ja hesalaiset veivätkin erän 1-2. Kolmannessa erässä maalivahti Matilda Ulvinen toimi joukkueen viimeisenä lukkona ja sai torjua 12 kertaa Hesan Justiina Saaren torjuessa kuusi laukausta. Espoolaisten ruuti oli erässä kuivempaa ja EKS otti erän 1-0. Viimeisessä erässä maalit tasattiin 1-1. Liekö tuomareiden linja koventunut aiemmista viikonlopuista, kun jäähyjä kertyi viikonlopun molemmissa otteluissa 38 minuuttia. Peli näytti katsomoon otteiltaan kovin samanlaiselta kuin aiempien viikonloppujen pelit. 
 
Tsemppareina palkittiin EKS:n Nina Wikman ja Hesan Anni Salminen.
'Peli jatkui siitä mihin edellisenä päivänä jäätiin, 3-0 ensimmäisessä erässä. Kolme seuraavaa erää oli aikalailla rikkonaisia, kun jäähyjä tuli paljon vaikka molemmat joukkueet pelasivat ihan siististi. Taas onnistunut maalivahtipeli takasi voiton. Kelpo viikonloppu', kertoi vaihtoaitiosta Jere Ahonen, espoolaisjoukkueen valmentaja.
 
Pelatut ottelut:
 
Lukko-Ilves                   15-3
Tikka – NoU                  3-9
EKS – VG-62                10-4
Jää-Kotkat – Hyvinkää  21-5
VG-62 – NoU                5-8
EKS – Helsinki              6-3
Ilves – Lahti                 2-15
 
Tulevat ottelut:
 
Itsenäisyyspäivänä 6.12.
Blue Rings – Helsinki
Tikka – Hyvinkää
Lahti – Jääkotkat
 
8.12 Tikka – Blue Rings
 
 
Lisätietoja:
 
Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
040 586 4585
viestinta()ringette.fi