BSM-sarjassa tiukkaa vääntöä kuuden joukkoon pääsystä

26.11.2012 00:00

Lehdistötiedote 26.11.2012
Julkaisuvapaa heti

Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.

Ringeten B-nuorten SM-sarja

NoU vei pisteet Espoosta
Nokialaiset aloittivat tehokkaasti. Parin minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 0-2. Kaksi espoolaista istui jäähyllä eikä NoU jättänyt käyttämättä tilannetta hyväkseen. EKS pääsi peliin mukaan yhdeksän minuutin jälkeen 1-4 -tilanteessa, mutta nokialaiset ehtivät maalata vielä kerran ennen erän päätöstä. Espoolaisten nuori joukkue oli kokeneempaa Nokiaa vastaan haastavassa takaa-ajoasemassa.

Toisessa erässä EKS oli paremmin hereillä ja erä päättyikin 4-4 -tasapeliin. Kolmannessa erässä NoU karkasi 7-13 -johtoon ja lopputulos 8-14 sinetöitiin viimeisessä erässä. Pelin kulusta kertoo maalivahtien torjunnat, joita kertyi EKS:n Iitu Lajomalle 43 ja NoU:n Eveliina Hulkkoselle 24. Pelin tsemppareina palkittiin EKS:n Elli Pulkkinen ja NoU:n Miranda Uusi-Kämppä.
 
EKS:n vastuuvalmentaja Jere Ahonen kommentoi pelin kulkua: "Vaikea vastustaja ja vaikea alku. Alun jäähyt pääsivät rikkomaan pelirytmin, josta ei hyvästä kiristä huolimatta enää saatu kunnolla kiinni. Isoista numeroista huolimatta joukkue teki hyvin töitä viimeiseen minuuttiin saakka."

UJK - Haukat
Perhosia lenteli vatsassa ja tunnelma oli kihelmöivä ennen peliä. Pisteet ovat tärkeitä tavoitteen saavuttamiseksi ja varsinkin niiltä joukkueilta, jotka ovat sarjassa tällä hetkellä kuuden parhaan joukossa. Jää-Kotkien tavoite on päästä mukaan BSM-lopputurnaukseen. Takana oli yksi kohtaaminen Haukkojen kanssa ja se päättyi tappioon. Paineet onnistumiseen olivat kovat. Ensimmäiseen erään lähdettiin vähän tunnustellen, puolustus oli vahvaa ja avaukset puolustajilta hyviä. Jää-Kotkien Pauliina Elo avasi maalitilin seitsemännellä minuutilla Sara Tissarin syötöstä. Haukat tasoitti ensimmäisen erän loppupuolella tilanteeksi 1-1. Toinen erä oli ratkaiseva koko pelin kannalta, sen UJK vei 4-0. Siinä luotettiin omaan osaamiseen ja pysyttiin Haukkojen vauhdissa, vaikka pelaajamateriaali onkin kapeampi. Kannustus vaihtoaitiosta oli kovaa, katsomosta kuultuna: "Hyvä nuijat!" - totuus huudosta on kuitenkin "Hyvä muijat!":). Näin sitä sitten kuulo temppuilee kaikuvassa hallissa. Kolmannen erässä Haukat kavensi tilanteen 6-3. Viimeinen erä sitten oli taas suvereenisti Jää-Kotkien, jotka tekivät 5 maalia. Joukkueena pelattiin ja voitettiin, hienoa!

Hyvinkään - EKS
Hyvinkää Ringeten B-tytöt kärsivät toistamiseen tappion kotihallissaan, nyt Espoon joukkueelle numeroin 2-10. (1-2, 0-0, 0-1, 1-7). Hyvinkääläiset saivat peliin aivan unelma-alun, sillä vain ajassa 0.26 Rosa Kuronen pääsi yllättämään Sofia Rönnholmin syötöstä Espoon puolustuksen ja maalivahdin. Hyvinkään tytöt pääsivätkin pelaamaan lähes koko erän 1-0 johtolukemissa, EKS pystyi tasoitusmaaliin vasta erän loppupuolella. Mutta jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen espoolaiset siirtyivät johtoon 1-2.

Toisessa erässä kumpikaan joukkue ei päässyt nauttimaan maalienteosta, tosin kotijoukkueella oli ensimmäisessä ja toisessa erässä lukuisia hyviä maalitekopaikkoja, mutta rinkulaa ei saatu ohi maalivahti Ida-Maria Lajoman. Lajoma pelasikin tarkasti läpi koko ottelun. Kolmas erä pelattiinkin pääasiassa Hyvinkään joukkueen puolustuspäässä vierasjoukkueen painostaessa, mutta maalivahti Sani Leinonen teki maalilla tarkkaa työtä ja Espoo pystyi tekemään vain yhden maalin erän viimeisellä minuutilla.

Neljäs erä sitten olikin vierasjoukkueen tahdittamaa peliä. Rinkula löytyi Hyvinkään maalista seitsemän kertaa. Hyvinkääläiset pääsivät vielä kaventamaan maalieroa Vera Ketosen tehdessä maalin Henna Järvenpään syötöstä noin viisi minuuttia ennen pelin päättymistä. Neljännessä erässä kotijoukkueen luistin oli huomattavasti painavampi kuin vierasjoukkueen. Espoolaisten puolustuspeli piti hyvin ja syöttöpeli onnistui paremmin kuin kotijoukkueen tytöillä.

Helsinki Ringette – Lahti Ringette
Sunnuntaina olivat Pirkkolan jäähallissa, 28 katsojan edessä, vastakkain Helsinki Ringette ja Lahti Ringette. Ottelun alkaessa Helsinki ei saanut otetta pelistään ja joukkueen asenne tuntui puuttuvan. Kotijoukkueen tekeminen oli hätiköityä. Rinkula poltti mailassa. Syötöt olivat huolimattomia ja moni niistä päätyi joko suoraan vastustajalle tai Lahti sai katkottua ne hyvin. Myös syöttöjen vastaanottamisissa oli ongelmia ja useampaan otteeseen pomppivaa rengasta huidottiin joukolla molempien maalien edessä. Kun ottelua oli pelattu reilut kolme minuuttia, Lahti teki ottelun avausmaalin.

Maalillisesti ottelu oli melko tasaväkinen kahden ensimmäisen erän ajan. Lahti onnistui kasvattamaan korkeintaan parin maalin maalieron, jota Helsinki välillä kavensi. Vaikka Helsinki ei vieläkään ollut saanut otetta pelistä ja keskittymistään kuntoon, hallitsi kotijoukkue silti rengasta ja painosti vastustajan päässä. Lahti kuitenkin hallitsi maaleja. Toisen erän päätteeksi Lahti iski Helsingin verkkoon viidennen maalinsa ja kun kolmaskin erä alkoi Helsingin verkon heiluessa pääsi Lahti lopulta karkaamaan 7-3 johtoon.

Helsinki paransi otettaan pelistä hieman ottelun loppupuolella, mutta kotijoukkue ei kuitenkaan löytänyt tarpeeksi fiilistä, eikä yltänyt parhaimpaansa. Jäähyjen määrään pelin ei voi väittää kaatuneen sillä tasaisesti kumpikin joukkue joutui kärsimään viisi rangaistusta.

Viimeisessä erässä Helsinki sai kurottua Lahden maalieroa ja onnistui kaventamaan 6—7. Kotijoukkueen keskittyminen peliin ei kuitenkaan kestänyt vaan herpaantui jälleen ja Lahti pääsi painostamaan. Ottelu päättyi lukemiin 7-10 vierasjoukkueen hyväksi.

Blue Rings - Lukko
Tuusulassa nähtiin loppuun asti jännittävä ottelu, kun Tuusulan Blue Rings kohtasi kotiareenallaan Rauman Lukon. Ottelu oli ensimmäisestä erästä alkaen B-sarjan tasoista pelaamista molempien joukkueiden toimesta.

Rauman Lukko teki ottelun avausmaalin kahdeksannella peliminuutilla, vain kaksi sekuntia Blue Rings -jäähyn päättymisestä. Maali jäikin avauserän ainokaiseksi. Toisessa erässä Blue Rings sai pienoisen yliotteen ja Lukon puolustus oli pikkuisen myöhässä - tästä seurauksena mm. rangaistuslaukaus Blue Ringsille. BR ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan harhautti Lukon maalivahdin ja lukemat taululla olivat 2-2. Blue Ringsin vahva puolustus jätti erätauolle mentäessä taululle lukemat 3-2.

Kolmanteen erään molemmat joukkueet tulivat voitontahtoisina. Kumpaankin päähän tehtiin kaksi maalia. Lukon maalilla Sini Kylä-Kailalla riitti töitä, torjuntoja kertyi 21, BR:lle vain 9. Neljännessä erässä Lukko sai pelin kulkemaan ja pääsi jo maalin johtoasemaan, mutta Blue Rings pääsi tasoittamaan ja vain 35 sekuntia ennen ottelun päättymistä tilanne oli 7-6. Lukko otti maalivahdin pois ja pelasi kuudella kenttäpelaajalla, muttei pystynyt enää tasoittamaan peliä. Ottelu siis päättyi Blue Ringsin voittoon 7-6.

Pelatut ottelut
EKS - NoU 8-14 (1-5, 4-4, 2-4, 1-1)
Helsinki - Lahti 7-10 (2-3, 1-2, 1-2, 3-3)
Blue Rings - Lukko 7-6 (0-1, 3-1, 2-2, 2-2)
Jää-Kotkat - Haukat 11-3 (1-1, 4-0, 1-2, 5-0)
Hyvinkää - Tikka 8-7 (1-4, 3-1, 3-2, 1-0)

Tulevat ottelut
1.12.2012  16:00  Tikka - NoU  Tikkakosken jäähalli
1.12.2012  16:15  EKS - VG-62  Leppävaaran jäähalli
1.12.2012  18:30  Lukko - Ilves  Äijänsuon harjoitusjäähalli Rauma
2.12.2012  13:00  Jää-Kotkat - Hyvinkää  Uudenkaupungin jäähalli
2.12.2012  15:00  VG-62 - NoU  Kuparivuoren Aurinkoareena
2.12.2012  17:15  Ilves - Lahti  Tesoman jäähalli
2.12.2012  17:15  EKS - Helsinki  Leppävaaran jäähalli

Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
GSM 040 586 4585
EMAIL viestinta()ringette.fi