Sanna Metsola pitää ringettekoulua Lappeenrannassa

23.11.2012 00:00

Sanna Metsola on entinen naisten maajoukkuepelaaja ja oli mukana voittamassa Suomelle kultaa Tampereella 2010. EKS Ringetessä aikoinaan pelannut Sanna asuu tällä hetkellä Lappeenrannassa.

Sanna on nyt mukana käynnistämässä ringettetoimintaan Lappeenrannassa. Ringettekoulu starttasi Lappeenrannan tekojäällä 15.11.2012 ja Sanna toimii sen vastuvetäjänä. Heti ensimmäisellä kerralla mukana oli 15 innokasta tyttöä.

 

Myös Lappeenrannan naapurikaupungissa Taavetissa on käynnistetty luistelukoulu, joka on ringeten ja kaukalopallon yhteinen. Siellä harjoittelee luistelun alkeita tällä hetkellä noin 30 lasta, tyttöä ja poikaa.

Toiminnan moottorina ja käytännön järjestelyitä on hoitanut Taavetissa ja Lappeenrannassa Ringetteliiton kenttäpäällikkö Janne Borgström, joka tekee yhden päivän viikossa liitolle töitä.

Tavoitteena on vielä käynnistää yksi ringettekoulu Imatran suunnalle ensi vuoden alussa. Loppukaudeksi on myös suunnitteilla alueelle ringetteturnaus, jossa näiden kolmen lähikaupungien lisäksi pelaisi muutama muukin ringettejoukkue muualta Suomesta ja Venäjältä Pietarista.