BSM-tunnelmia viikonlopulta

19.11.2012 00:00

Lehdistötiedote 19.11.2012
Julkaisuvapaa heti

Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.

Ringeten B-nuorten SM-sarja

Rauman Lukko ja Lahti kohtasivat Äijänsuolla
Rauman Lukko ja Lahti kohtasivat Äijänsuolla vähäisen yleisön läsnäollessa. Lahti karkasi ensimmäisessä erässä 0-2 johtoon, mutta Lukko kiri kuitenkin eron kiinni johtaen jo hetken ottelua. Erätauolle mentäessä lukemat olivat kuitenkin 3-3. Toisessa erässä Lahti otti kaulaa ja karkasi 4-6 johtoon. Lukolla oli selvästi vaikeuksia maalien viimeistelyssä ja kahdessa viimeisessä erässä ei maaleja sitten enää nähtykään kotijoukkueen toimesta. Pisteet matkasivat Lahteen selvin loppulukemin 4-11. Lukon maalivahdeille torjuntoja kertyi 37. Lahden vastaava luku oli 53.

Blue Ringsillä työläs viikonloppu
Parin viikon pelaamattomuus näkyi kun Blue Rings sai lauantaina vastaansa Järvenpään Haukat. BR:n peli oli kahden erän verran hieman hermostunutta eikä mikään tuntunut onnistuvan. Renkaalla tuntui olevan oma tahto sen pomppiessa mailojen päitä väistellen. Vaikka BR menikin ensimmäisessä erässä hieman onnekkaasti 1-0 johtoon peli ei tuntunut avautuvan. Haukkojen pelatessa kovaa tsempaten, vei Haukat toisen erän 3-0 Blue Ringsin haparoidessa joka osa-alueella.

Erätauolle mentiin Haukkojen ansaitussa johdossa 3-1. Vaikka BR vaihtoikin pelitaktiikkaa ja -kentällisiään kolmanteen erään, pääsi Haukat 4-1 johtoon ennenkuin BR:n muutokset alkoivat purra. Peli oli vauhdikasta Haukoilta mutta BR:n lisätessä vauhtia ja työtahtia jäällä, jäi Haukat hieman alakynteen. Puurtaminen tuotti tulosta ja BR sai pelin tasoitettua 4-4. Ajan loppuessa kesken peli päättyi tasatulokseen molempien joukkueiden ollen jonkin verran tyytyväinen pisteiden jakamiseen. "Paremminkin olisi voinut mennä mutta tuolla tekemisellä hyvä kun edes yksi piste saatiin", kommentoi Blue Ringsin joukkueenjohtaja Jari Lindström ja jatkaa "Sunnuntaiksi on keksittävä jotain, muuten ei hyvä heilu."

Ottelu oli myös hieman rikkonainen kun Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai kaksi erillistä tehtävää kyseiseen peliin. Alussa Haukkojen pelaaja kaatui epäonnekkaasti ja törmäsi laitaan olkapää edellä. Aivan pelin lopussa BR:n puolustaja loukkasi polvensa tiukassa pelitilanteessa. Ambulanssimiehistön kommentti toisella kerralla oli "ei kai vaan sama peli?" Molemmista tapauksista selvittiin onneksi ilman suurempia vahinkoja. 


EKS väänsi Ilveksestä 12-7 työvoiton
Ottelu alkoi ilvesläisten kannalta aurinkoisesti, kun joukkue meni johtoon jo ensimmäisessä vaihdossa 26 sekunnin pelin jälkeen. Espoolaiset ryhdistäytyivät ja latoivat seuraavat viisi maalia ilvesvahdin selän taakse. Kolmannessa erässä EKS laittoi luistimen liikkeelle, kun tamperelaiset sortuivat jäähyilyyn ja peli kääntyi espoolaisten hyväksi. Molemmista joukkueista löytyi lähes kymmenen pelaajaa, joille ropisi pelistä pisteitä. Maalivahtien torjunnat jakautuivat 31 - 42. Leppävaaran hallissa joukkueita kannusti 32 katsojaa.

Tsemppareina palkittiin Ilveksen Saskia Talvio ja EKSin Nelly Ahonen. "Kolmas erä oli jo hyvää ja rennompaa peliä peliä, josta erän 6-3 lopputuloskin kertoo. Lopussa ote hieman kirposi ja Ilves pääsi vielä mukaan peliin. Voittoa lähdettiin hakemaan ja siihen pitää olla aina olla tyytyväinen", Espoon vastuuvalmentaja Jere Ahonen luonnehti.

EKS otti pisteet Tikalta
Sunnuntaina espoolaisjoukkue otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti kotijäällään Tikan 10–6. Kaksi ensimmäistä erää oli keski-suomalaisten hallintaa. Tiukalla takaa-ajolla EKS:läiset pääsivät kolmannessa erässä 3-4-tilanteeseen. Päätöserässä tehottomuus oli unohtunut ja kotijoukkue maalasi seitsemän osumaa Tikan maaliin.

"Alku aina hankala ja tänään todella oli. Hyvistä paikoista huolimatta emme millään saaneet maaleja ja Tikan 3-0 johtoa kiinni. Vanha sanonta, peli kestää 60 minuuttia, ei tänään pitänyt paikkaansa vaan voittoon riitti 15 minuutin terävä rypistys kolmannen erän lopusta melkein neljännen erän loppuun.  Molempien viikonlopun kotiotteluiden voittaminen on luonnollisesti hieno ja tärkeä asia” , puntaroi EKS-valmentaja Jere Ahonen. Pelin tsemppareina palkittiin Tikan Emilia Rämänen ja EKS:n Julia Jokinen.

Sunnuntaina Tuusulaan matkasi VG-62 Naantalista
Blue Rings kävi joukkuepalaverissa läpi lauantain pelin tapahtumia ja tekemisiä. Kokosi itsensä ja lähti uudelleensyntyneenä VG-peliin. Koko joukkue tsemppasi raivokkaasti, mutta niin tsemppasi myös VG. Vauhti oli kovaa ja peli meni tasaisena päästä toiseen. Oli ilo katsella kuinka lauantaisen pelin epäonnistumiset olivat täysin unohtuneet ja koko joukkue keskittyi tekemiseen. Vähämaalisessa ottelussa neljänteen erään mentiin tasatilantessa 1-1. BR:n kova yrittäminen ja työnteko jäällä palkittiin kun nuorisoketjun Elisa Kaikkonen vei BR:n 3-2 johtoon peliaikaa ollessa jäljellä enää alle neljä minuuttia. VG ei siitä lannistunut, vaan yritti vieläkin kovemmin tasoitusmaalia. VG otti maalivahdin pois aivan pelin lopussa pelaten kuudella viittä vastaan. Aika ei vaan riittänyt tasoitukseen ja BR voitti tämän vauhdikkaan ja vähämaalisen ottelun täysin ansaitusti.

Kokonaisuudessaan viikonlopusta jäi päällimmäiseksi mieleen se, että joukkue ei saa jäädä murehtimaan edellisen pelin epäonnistumisia, vaan seuraavaan peliin on mentävä täysin keskittyneenä ja uudella tarmolla. BR onnistui siinä loistavasti ja nän viikonlpun pistesaldoksi tuli kolme pistettä.
 
Lukko matkasi sunnuntaina Helsinkiin 
Helsinki Ringette kohtasi sunnuntaina Pirkkolan jäähallissa kolmikymmenpäisen yleisön edessä Rauman Lukon. Ottelu alkoi tapahtumarikkaasti.  Minuuttiakaan ei ollut kulunut, kun Lukko päätti ensimmäisen hyökkäyksensä ottelun avausmaaliin. Helsinki kuitenkin tasoitti iskemällä renkaan Lukon verkkoon heti seuraavan hyökkäyksen päätteeksi.  Reiluun kahteen ensimmäiseen peliminuuttiin mahtui myös yksi jäähy molemmille joukkueille. Kotijoukkue siirtyi ensimmäisen erä aikana vielä maalin johtoon ja voitti erän 2-1.

Lukko tasoitti lukemat toisen erän alussa. Helsingin iloisella tsemppifiiliksellä alkanut peli meinasi ajautua hätiköinniksi, kun Lukko nousi maalin johtoon. Kolmannessa erässä vastustaja kasvatti maalieroa vielä yhdellä maalilla. Ottelu oli vauhdikas ja kolmannessa erässä kova luisteleminen alkoi painaa helsinkiläisten jaloissa. Rangaistuksiakin jaettiin ottelun aikana puolin ja toisin, mutta mitenkään epätavallisen paljon jäähyjä ei kuitenkaan tullut.

Viimeisessä erässä Helsinki kavensi 3-5, mutta vaikka kotijoukkue kuinka yritti, ei hyökkäyspäässä saatu tarpeeksi painostettua ja liian moni veto meni päin Lukon maalivahtia. Lukko sen sijaan onnistui iskemään vielä kaksi kertaa renkaan Helsingin maaliin. Helsingin taistelusta huolimatta ottelu päättyi Rauman Lukon voittoon lukemin 6-3. Torjuntoja kotijoukkeen maalivahdille kertyi 58 ja vierasjoukkueen maalivahdille 42.

Pelatut ottelut
17.11. Nou – Jää-Kotkat 10–1 (3-0, 3-0, 2-1, 2-0)
17.11. Lukko – Lahti 4-11 (3-3, 1-3, 0-2, 0-3)
17.11. Blue Rings – Haukat 4–4 (1-0, 0-3, 1-1, 2-0)
17.11. EKS – Ilves 12-7 (3-1, 2-1, 6-3, 1-2) 
18.11. Helsinki – Lukko 3-6 (2-1, 0-2, 0-1, 1-2)
18.11. Blue Rings – VG-62 3-2 (0-0, 1-0, 0-1, 2-1)
18.11. EKS – Tikka 10-6 (0-2, 1-1, 2-1, 7-2) 

Tulevat ottelut
20.11. 19.50 Tikkakosken jäähalli Tikka - Ilves
24.11. 13.30 Laaksolahti Areena EKS – NoU
25.11. 12.15 Pirkkolan jäähalli  Helsinki – Lahti
25.11. 12.30 Tuusulan jäähalli  Blue Rings – Lukko
25.11. 17.00 Uudenkaupungin jäähalli Jää-Kotkat – Haukat
25.11. 18.00 Hyvinkään jäähalli  Hyvinkää - Tikka

Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
GSM 040 586 4585
EMAIL viestinta()ringette.fi