FoPS esitteli ringetteä Somerolaisille

16.11.2012 00:00

Someron jäähallissa vieraili 14.11.2012 pieni Terttilän koulun ala-aste. Koulussa on yhteensä 26 oppilasta luokilta 1-6. Opettaja Maarit Jönkkäri oli pyytänyt FoPS junioreiden puuhaihmiseltä Harri Tossavaiselta apuja ringettetunnin läpi viemiseen. 

Somerolle lähdettiin kahden ringettevalmentajan ja yhden maalivahdin kanssa. Mika Ahonen vanhemmasta E-joukkueesta maalivahdin Sini Launiaisen kanssa ja Anu Pitkänen-Tasala D-joukkueesta esittelivät jäällä lajia. Oppilaat kuuntelivat tarkasti ensin Anun pienen infon ringetestä, jonka jälkeen siirryttiin ohjattuun harjoitukseen. Pojat olivat ihmetelleet opettajalle miksi heidän pitää kokeilla ringetteä, mutta ei mennyt kauaa, kun ensimmäiset tulivat vaihtoaitioon riisumaan takkeja pois päältä, kun tuli niin kuuma harkoissa.

Suomen Ringetteliitto lahjoitti koululle 10 ringettemailaa ja 10 ringetterengasta. Ringetteliiton strategian yhtenä valintana on lajinlevitys. Kouluyhteistyö ja koulutapahtumat ovat lajinlevityksen yksi keino. Tavoitteena on, että mahdollisimman monessa koulussa pelattaisiin ringetteä liikuntatunnilla ja että paikallinen seura saisi lisää tunnettuutta paikkakunnalla ja sitä kautta uusia harrastajia. Ringetteliitto maksaa seuralle järjestämisavustusta koulutapahtuman järjestämisestä.

Lue lisää Ringetteliiton lajinlevitystuista seuroille

KIITOS FOPS:LAISILLE!!!!