Suomen Kaukalopalloliitto ja Suomen Ringetteliitto yhteisen kattojärjestön alle

11.11.2012 00:00

Suomen Kaukalopalloliitto ry ja Suomen Ringetteliitto ry:n syyskokoukset hyväksyivät yksimielisesti uuden kattojärjestön perustamisen viikonloppuna Kisakallion Urheiluopistolla pidetyissä syyskokouksissa. Ringeten syyskokouksen puheenjohtajana toimi Suomen Ringetteliiton ensimmäinen ja samalla kunniapuheenjohtaja Antti Simola. Kokouksessa oli myös läsnä ringeten "maahantuoja" Juhani "Juuso" Wahlsten. Evästyksenä uudelle liitolle Juuso antoi "yhteispeliä, osaamista ja hyvää tahtoa" sekä Antti Simola korosti jääurheilulajien yhteistyön tärkeyttä.

 
Uuden kattojärjestön nimi on Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry (SKRL ry) ja perustajajäseninä ovat vanhojen liittojen lisäksi Ringetten SM-erotuomarit ry ja Kaukalopallon SM-Liiga ry. SRiL ja SKPL:n syyskokoukset valitsivat ehdolle uuden liiton liittohallitukseen Olli-Pekka Lintula Espoosta, Olli Lehtonen Lappeenrannasta, Raimo Engman Helsingistä, Katriina Keskitalo Vantaalta, Marja Salenius Klaukkalasta ja Antero Kivelä Porista. Uuden liiton perustamiskokous pidetään marraskuun aikana. 
 
Suomen Kaukalopalloliitto ry ja Suomen Ringetteliitto ry ovat käyneet vuodesta 2010 lähtien keskusteluja mahdollisesta yhdistymisestä. Uuden kattojärjestön perustaminen on ensimmäinen askel liittojen fuusioitumisessa. SKRL ry aloittaa toimintansa 1.1.2013. Tavoitteena on että SKRL ry toimii täysipainoisesti 1.1.2014 ja vuoden 2014 aikana vanhat liitot lakkautetaan. Kaikki toimihenkilöt jatkavat vanhoina työntekijöinä. Toimintojen yhdistämisellä saavutetaan välittömästi 10% säästöt hallinnossa ja kasvavat resurssit suunnataan seurojen tukemiseen.
 
Yhdistymisen myötä lajeilla on yhteensä yli 10 000 harrastajaa, joka mahdollistaa lajien harrastajamäärän kasvattamisen sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti aiempaa nopeammin. Kaukalopallo on ollut vuosia merkittävä tekijä aikuisten harrastetoiminnan puolella, kun taas ringette on tehnyt vahvaa työtä nuorisoliikunnan puolella. Lajit täydentävät näin ollen merkittävästi toisiaan ja yhteistyöllä tavoitetaan laajempi harrastajamäärä. Lajeja yhdistävät erityisesti ilo, äly, taito ja turvallisuus sekä Kaikki Pelaa –ideologia vauvasta vaariin ja muksusta mummoon!
 
 
Lisätietoja:
 
Olli-Pekka Lintula                                      Kari Lahti
puheenjohtaja                                          puheenjohtaja
Suomen Kaukalopalloliitto ry                     Suomen Ringetteliitto ry
GSM 040 735 8816                                  GSM 0400 358 450  
 
http://kaukalopallojaringette.com