SM- ja Ykkössarjan Tähtipelaajat osa10

09.11.2012 00:00

Ringetteliitto esittelee SM- ja Ykkössarjan Tähtipelaajat -sivustollaan seuraavan parin kuukauden aikana. Valmennustiimit ovat valinneet omista joukkueistaan 3 pelaajaa, joista on tehty nimmarikortit sekä tämä juttusarja. Tähtipelaajien kymmenes ja samalla viimeinen luukku aukeaa ja esittelyssä ovat Annu Kotiranta, Eeva Kangassalo, Victoria Gunning, Elina Raesola ja Miia MannerOnko joku heistä sinun suosikkisi? Muistathan, että yleisöllä on mahdollisuus äänestää Ringetteliiton 30-vuotisjuhlassa 20.4. suosikkipelaajaansa.

Nimi: Annu Kotiranta

Ikä: 28v

Syntymäpaikka: Helsinki

Joukkue: Helsinki Ringette

Pelipaikka: Puolustaja, keskushyökkääjä ja hätätilanteessa laituri

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Helsinki Ringette ja yksi kausi Vantaalla Ringette Walapaisissa

Miksi valitsit ringeten? Menimme taloyhtiön lasten kanssa kaikki yhtä aikaa jääkiekkokouluun - joka sitten osoittautuikin ringettekouluksi. Sille tielle jäin.

Kuka on pelaajaidolisi? Esikuvia ja sankareita on kertynyt jo monta. Mainita täytyy ainakin äärettömän taitava ja ahkera Marja Koponen, äitiyden ja loistokkaan pelaajauran yhdistänyt Nina Sundell ja aina koko joukkueen mielialan korkealla pitänyt Heidi Petrell.

Suuri haave urallasi? Oman seuran nostaminen takaisin SM-sarjaan olisi kova juttu.

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Mukavia muistoja on jäänyt kaudelta, jolloin pääsin juhlimaan Suomen mestaruutta. Rankan ja antoisan kauden jälkeen työn hedelmistä ihanien joukkuekavereiden seurasta nautittiin täysillä.   

Mikä on lempipelipaikkasi: Tällä hetkellä keskushyökkääjä

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Puutalon remonttihommat ja kesäisin salibandy höntsäsarjassa

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Ilopeli, älypeli, taitopeli ;)

Lempiherkkusi? Kaikki herkut maistuvat! Ringeten kanssa olemme joukkuetovereiden kanssa perinteisesti suosineet rahkapullaa ja suklaamoussea.

Nimi: Eeva Kangassalo

Ikä: 28v

Syntymäpaikka: Kerava

Joukkue: Blue Rings Tuusula

Pelipaikka: maalivahti

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Blue Rings, Tuusula Ringette, Järvenpään Haukat

Miksi valitsit ringeten? Isosisko pelasi ja sitä kautta menin mukaan ja koukkuun jäin heti kerrasta.

Kuka on pelaajaidolisi? Pelaajaidolini on Dominik Hasek

Suuri haave urallasi? Suuri haaveeni urallani on voittaa maailmanmestaruus.

Mikä on lempipelipaikkasi: Ihan kiva välillä on käydä kentällä sähläämässä, mutta kyllä torjunta hommat ovat minun juttuni.

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Harrastan monipuolisesti liikuntaa. Metsässä on tullut eksyiltyä muutaman vuoden ajan suunnistuksen merkeissä ja tällä hetkellä on kunnolla uimaan opettelu meneillään.

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Maalivahdin näkökulmasta ringette on hyvin tilannerikas peli.

Lempiherkkusi? Daim

Nimi: Victoria Gunning

Ikä: 22

Syntymäpaikka: Langley, BC, Canada

Joukkue: Espoon Kiekkoseura

Pelipaikka: Forward

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Calgary Belle AA, University of Calgary Dinos, Fraser Valley Avalanche, Fraser Valley Open A and now here in EKS

Miksi valitsit ringeten? My oldest sister started playing when I was 3 and I started the next year.

Kuka on pelaajaidolisi? Barb Bautista and Tracy Townsend

Suuri haave urallasi? Make BC Ringette proud of their development program.

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: In 2008 I was playing in a tournament in Ontario when I collided with someone from the other team and had to get stitches in my chin. One of the parents was a doctor and had all the tools. So while I was getting stitched up on his relative's coffee table his nephew walked in and started talking about his day. My teammates called me "Syd the Sloth" (from Ice Age) for the rest of the season because of the 6 stitches sticking out of my chin.

Mikä on lempipelipaikkasi: right forward

Mitä muita harrastuksia sinulla on? I play fastpitch back in Canada, I love video games and reading and designing things on my computer.

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? A team sport that focusses on skating and passing to keep it fast paced and challenging. A very underrated sport in the rest of the world too!

Lempiherkkusi? Turkey dinner (stuffing, mashed potatoes, carrots, yorkshire pudding, pumpkin pie, sweet potato and buns)

Nimi: Elina Raesola

Ikä: 28v

Syntymäpaikka: Luvia

Joukkue: Luvian Kiekko -82

Pelipaikka: Laitahyökkääjä

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: Luvian Kiekko -82, VG-62 Naantali

Miksi valitsit ringeten? Luvialla ei tuohon aikaan ollut hirveästi vaihtoehtoja urheiluharrastukseksi, joten kun ringette tuotiin Luvialle, lähes kaikki kylän tyttölapset kävivät sitä kokeilemassa jossain vaiheessa. Sisko ja kaksi serkkuani aloittivat pelaamisen ja isä oli valmentajana, joten oli helppoa lähteä mukaan.

Kuka on pelaajaidolisi? Tähän täytyy varmaan vastata, että oma isosisko Anna-Kaisa, jonka SM-sarjan pelejä kävin seuraamassa sekä Laitilassa että Tampereella ja toivoin hartaasti, että saisin myös joskus pelata SM-sarjassa.

Suuri haave urallasi? Ainakin haluaisin vielä voittaa SM-kultaa. Myös Kanadassa pelaaminen olisi mahtavaa, mutta sen toteuttaminen saattaa olla jo liian myöhäistä.

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Ulkojääaikoina myöhästyimme kerran ottelusta Lempäälä HT:ta vastaan 2 tuntia, koska emme osanneet pelipaikalle. Vastustaja odotteli kiltisti kentällä ja peli pelattiin. Mahtoi olla Lempäälän pelaajilla jo varpaat hieman jäässä.

Mikä on lempipelipaikkasi: Laita-/keskushyökkääjä

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Pilates, jonka lisäksi käyn aktiivisesti paikan päällä Porissa katsomassa jääkiekkoa ja pesäpalloa. Myös musiikki kuuluu vahvasti elämääni.

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Ringette on vauhdikas taitolaji, jossa voi nähdä mahtavia yksilösuorituksia, mutta menestymiseen vaaditaan kuitenkin yhtenäinen joukkue. Laji vaatii nopeutta, voimaa ja kestävyyttä.

Lempiherkkusi? Jäätelö

Nimi: Miia Manner

Ikä: 21v

Syntymäpaikka: Lahti

Joukkue: VG-62 Naantali

Pelipaikka: Puolustaja

Viimeisen viiden kauden aikana edustamasi seurat ja joukkueet: VG-62, Turun Ringette, Lahti Ringette

Miksi valitsit ringeten? Olen harrastanut muitakin lajeja, mutta ringette on aina tuntunut mukavimmalta.

Kuka on pelaajaidolisi? Nuorena tykkäsin seurata Kristiina Vidlundia ja Erika Blomia.

Suuri haave urallasi? Voittaa SM-kultaa.

Kerro jokin hauska muisto ringetestä: Niitä on monia, hallilla ja pelireissuilla tapahtuu aina kaikenlaista.

Mikä on lempipelipaikkasi: Viime vuodet olen viihtynyt puolustajana.

Mitä muita harrastuksia sinulla on? Silloin kun ehdin käyn yliopistoliikunnassa ja lenkillä.

Miten luonnehtisit ringetteä pelinä? Vauhdikas taitoa ja pelisilmää vaativa laji.

Lempiherkkusi? Suklaa