Suomen Kaukalopalloliiton ja Suomen Ringetteliiton yhdistyminen

07.11.2012 00:00

 

Lehdistötiedote 7.11.2012
Julkaisuvapaa heti
 
Suomen Kaukalopalloliiton ja Suomen Ringetteliiton yhdistyminen
 
Suomen Kaukalopalloliiton ja Suomen Ringetteliiton Uudesta Kattojärjestöstä päätetään tulevana viikonloppuna liittojen syyskokouksissa. Suomen Kaukalopalloliitto ry ja Suomen Ringetteliitto ry ovat käyneet vuodesta 2010 lähtien keskusteluja mahdollisesta yhdistymisestä. Ensimmäisen kerran asiaa esiteltiin virallisesti Ringetteliiton jäsenistölle vuoden 2011 seuraseminaarissa ja syyskokouksessa. Kaukalopalloliiton syyskokous 2011 valtuutti liittohallituksen aloittamaan yhdistymisneuvottelut. Kaukalopalloliiton jäseniä ovat alueet ja Ringetteliiton jäseniä ovat seurat ja lisenssejä lajeilla on yhteensä n. 10 000.  
 
Ringetteliiton ja Kaukalopalloliiton kevätkokouksissa 2012, jäsenistö antoi mandaatin liittohallituksille jatkaa neuvotteluja. Syksyn aikana yhdistymisneuvottelujen tilannetta on esitelty alueiden sarjaseminaareissa sekä työntekijöiden yhteisissä palavereissa ja muissa tapahtumissa. Yhdistymiseen vaaditaan 3/4 enemmistön päätös 11.11.2012 järjestettävissä Ringetteliiton ja Kaukalopalloliiton syyskokouksissa, Kisakalliossa. Tavoiteaikataulu on ollut, että Uusi Kattojärjestö aloittaisi toimintansa 1.1.2013.
 
Uuden kattojärjestön tavoitteena on kasvattaa lajien harrastajamääriä sekä laajentaa molempien lajien harrastuneisuutta valtakunnallisesti. Kaukalopallo on ollut vuosia merkittävä tekijä aikuisten harrastetoiminnan puolella, kun taas ringette on tehnyt vahvaa työtä nuorisoliikunnan puolella. Lajit täydentävät näin ollen merkittävästi toisiaan ja yhteistyöllä tavoitetaan laajempi harrastajamäärä. Lajeja yhdistävät erityisesti ilo, äly, taito ja turvallisuus sekä Kaikki Pelaa –ideologia vauvasta vaariin ja muksusta mummoon!
 
 
Lisätietoja:
 
Olli-Pekka Lintula                                      Kari Lahti
puheenjohtaja                                          puheenjohtaja
Suomen Kaukalopalloliitto ry                     Suomen Ringetteliitto ry
GSM 040 735 8816                                  GSM 0400 358 450  
 
http://kaukalopallojaringette.weebly.com/